Pitkämäki imponerte med 91,23 meter

Skremmeskudd til Thorkildsen.

Tero Pitkämäki har kommet seg etter sjokkastet i Golden League-stevnet i Roma. Søndag viste han mestertakter på hjemmebane i Finland.

Han vant det internasjonale stevnet i Lapinlahti med et kast på 91,23 meter. Det er det nest lengste kastet i verden i år. Bare amerikanske Breaux Greer har kastet lenger. Han står med 91,29 meter.

- Klart jeg er fornøyd med dette, for jeg fikk opp dette kastet uten at jeg hadde hjelp av medvinden. Alle andre ganger jeg har kastet over 90 meter har jeg hatt medvind. Dersom forholdene hadde vært slik i dag også, så ville spydet gått to meter lenger, sa Pitkämäki etter konkurransen.

Han satset på et litt lenger tilløp enn tidligere i år. Det gjorde at han slet litt med teknikken i de to første kastene, men det løsnet i tredje omgang. Det var da han fikk opp vinnerkastet.

Sammen med Breaux Greer og Andreas Thorkildsen er Tero Pitkämäki den heteste gullfavoritten i spyd i VM i Osaka.

Neste internasjonale stormøte i spyd blir i Stockholm 7. august på den tradisjonelle DN-gallaen.

Pitkämäki traff den franske lengdehopperen Salim Sdiri i siden under spydkonkurransen i Roma. Etter det slet finnen med å få opp gode kast en periode, men det ser ut som om han har kommet over sjokkopplevelsen fra Olympiastadion i Roma nå.

Heldigvis ble ikke Sdiri alvorlig skadet etter spyduhellet i roma.

NEST BEST I VERDEN: Bare Breaux Greer har kastet lenger enn Tero Pitkämäki i år. Foto: SCANPIX
NEST BEST I VERDEN: Bare Breaux Greer har kastet lenger enn Tero Pitkämäki i år. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)