Pittsburgh berget finaleplass på overtid

Møter Thoresen & co.

Marian Hossa scoret sitt andre mål for kampen 7.10 minutter på overtid, og ga Pittsburgh Penguins finaleplass på NY Rangers bekostning.

I NHL-conferencefinalen venter Patrick Thoresens Philadelphia Flyers.

Pittsburgh ledet 3-1 i kamper før søndagens oppgjør på egen is, og etter en målløs førsteperiode så det ut til at fansen skulle få det de kom for i midtperioden.

Hossa fikk æren av å både åpne og avslutte festen for pingvinene fra Pittsburgh. Han ordnet 1-0 8.45 ut i midtperioden, mens Jevgeni Malkin doblet ledelsen.

Dermed så det ut til at det hele var avgjort, men New York Rangers nektet å gi opp sesongen. Med to mål på mindre enn 90 sekunder fikset de uavgjort og overtidsspill.

Flyers vant forrige gang

Lauri Kopikoski reduserte til 1-2 i tredje periode med Rangers andre skudd på 17 minutter, og det ga mersmak. Kort tid etter utlignet Nigel Dawes for New York-laget, og det måtte overtidsspill til.

Sju minutter ut i den fjerde perioden gikk Sydney Crosby i angrep for hjemmelaget, og etter mye fram og tilbake endte pucken opp hos Hossa, som avgjorde kampen med sitt femte mål i sluttspillet.

Pittsburgh Penguins vant 4-1 i kamper, og er i finalen for første gang på sju år. For bare to år siden var de seriens dårligste lag, men viser i år at ting snur fort på ishockeybanen.

Sist gang Pittsburgh møtte Thoresens Flyers i sluttspillet var i 2000. Da var Flyers best over seks kamper.


FINALEKLARE: Pittsburgh Penguins er klare for NHL-conferancefinalen mot Philadelphia Flyers, etter 4-1 i kamper mot New York Rangers. Foto: AFP
FINALEKLARE: Pittsburgh Penguins er klare for NHL-conferancefinalen mot Philadelphia Flyers, etter 4-1 i kamper mot New York Rangers. Foto: AFP Vis mer

Dallas slo ut San Jose

I vest skal Dallas ut i finale mot Detroit. Dallas sikret seg conferencefinaleplass med 2-1-seier etter fire forlengninger mot San Jose natt til mandag. Brendan Morrow ble den store helten med sitt overtallsmål 9.03 inn i fjerde overtidsperiode.

Dermed vant Dallas conferencesemifnalen mot San Jose med 4-2 i kamper.

(NTB)