Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pittsburgh vant Stanley Cup med to seine mål fra svensker

Med to sene mål sikret Pittsburgh Penguins seg sin andre strake Stanley Cup-tittel i ishockey med 2–0 over Nashville Predators natt til mandag.

SEIRET: Pittsburgh Penguins og svenske Carl Hagelin vant Stanley Cup. Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports
SEIRET: Pittsburgh Penguins og svenske Carl Hagelin vant Stanley Cup. Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed endte det 4-2 totalt i best av sju-serien.

Med drøyt 1.30 minutter igjen av ordinær tid sto det fortsatt målløst. Da dukket svenske Patric Hörnqvist opp og satte inn 1-0 via Nashville-målvakt Pekka Rinne. Minuttet senere fikk finalen sin andre svenske målscorer. Carl Hagelin satte inn 2-0 i åpent mål.

- Veldig spesielt

Pittsburghs seier er den femte i rekken. Ikke siden 1997-1998 (Detroit) har et lag vunnet Stanley Cup-tittelen to år på rad. Crosby ble MVP Sidney Crosby, Pittsburghs kaptein, ble kåret til finalens mest verdifulle spiller (MVP).

– Det er veldig spesielt å dele dette med denne gruppen med spillere. En god del av spillerne var med sist, men for de nye er dette veldig spesielt, sa Crosby.

– Dette var målet vårt på starten av året. Vi visste at ingen hadde forsvart seieren på lenge. Å gjøre det gir en veldig god følelse, fortsatte kapteinen.

Håndklær og supportereffekter regnet over isen da Pittsburgh-spillerne feiret seieren. Nashville hadde tradisjon tro allerede kastet flere fisk på isen gjennom kampen.

Annullert mål

– Jeg synes vi ble bedre og bedre gjennom hele sluttspillet og vi prøvde å gjøre det i finaleserien også, sa Crosby.

Matt Murray stoppet 27 skudd for Pittsburgh, inkludert fire avgjørende redninger da Nashville prøvde å gjøre mest ut av 3.28 minutter med overtall i den andre perioden.

Pekka Rinne i motsatt mål hadde på sin side 27 redninger på 28 skudd, og tapte kun for andre gang på hjemmeis i sluttspillet.

Nashville ropte på mål i den andre perioden da Colton Sissons skjøt i nettet etter en retur. Dommerne underkjente imidlertid målet med grunnlag i at de allerede hadde blåst da Sissons scoret.

(NTB)

Hele Norges coronakart