Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pizzabaker bykset på dommeren

Som gikk i gulvet og besvimte i Ålesundhallen. Rasisme sier spilleren.

(Dagbladet.no): Tirsdag spilte bedriftsidrettslagene Tarekameratene og Pizzabakerne i Sunnmørshallen.

Det ble litt voldsomt og en av spillerne hos Pizzabakerne tok kvelertak på en motstandernes forsvarsspillere. Han fikk rødt kort, melder Sunnmørsposten.

- Ballen gikk til innkast for oss, men han mente at han skulle ha frispark. Han ropte og skreik. Så tok han tak i dommeren, og tok strupetak med begge hendene og slengte dommeren i bakken, sier lagleder Knut Mo hos Tarekameratene til lokalavisa.

Han legger til at dommeren falt som en sekk, slo hodet i gulvet og besvimte.

- Han bykset på ham

Roar Mellum, daglig leder i Sør-Trøndelag Mosjon- og bedriftsidrettsfotball sier til Dagbladet.no at dommeren selv ikke har brukt uttrykket bevisstløs eller besvimt i sin rapport.

- Han ble forfjamset og fortumlet og satt ut en stund, sier Roar Mellum til Dagbladet.no.

Han har nå fått inn rapporter om hendelsen fra både Tarekameratene og dommeren, og venter nå på en rapport fra Pizzabakerne.

Han mener at dommeren ikke ble direkte slått.

- Spilleren byksa på ham, sier Mellum.

Han sier at han vil behandle saken etter gjeldende regler når de har fått inn alles forklaring i saken, og at spilleren kan bli utestengt fra bedriftsfotballen for en periode.

- Er det mange slike saker?

- Nei, bare i området Trondheim hadde vi innpå 3000 kamper og bare to slike tilfeller. Kan ikke si at det er noe stort problem, sier Mellum.

- 90 prosent er rasistiske

Laglederen hos Pizzabakerne sier til Sunnmørsposten at dommeren behandlet dem dårlig og på en annen måte enn nordmenn.

- Nok er nok, jeg bare dyttet ham. Vi er lei av dommerne. I 90 prosent av kampene opplever vi at dommerne er rasistiske, at vi får kort og de andre ikke, sier han til Sunnmørsposten.

Han nekter for å ha tatt kvelertak på dommeren og mener den som sier det lyver.

Roar Mellum sier til Dagbladet.no at han snakket med Pizzabakerne i formiddag og at han vil ha et møte med dem om rasisme.

- Det er en uttalelse de får stå for sjøl, men det er en alvorlig sak dersom det er rasisme ute og går. Jeg vil ha et møte med hele laget om dette, sier Mellum.

I tillegg skal de ha en samling for alle dommerne i bedriftsidrettsserien.

- Vi skal ta for oss denne episoden, men også regelverket og hvordan man skal opptre som dommer i fotballkampene våre, sier Mellum til Dagbladet.no.

Kampen endte 3-3.

Sunnmørsposten legger til at dommeren som ble lagt i gulvet har vært utestengt som bedriftsidrettsspiller i et halvt år etter at han skallet ned en dommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling