ERSTATTEREN: Han kan kanskje ikke fylle skoene til Cesc Fabregas, men Mikel Arteta er i det minste hentet inn til Arsenal for å fylle noe av tomrommet.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
ERSTATTEREN: Han kan kanskje ikke fylle skoene til Cesc Fabregas, men Mikel Arteta er i det minste hentet inn til Arsenal for å fylle noe av tomrommet.Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

PL-klubbene handlet for en milliard på siste dag

Her er alle overgangene som gikk i orden før fristen.

(Dagbladet): «Deadline Day» i sommerens overgangsvindu var lenge en antiklimaktisk affære i England, men i de siste timene før fristen tok aktiviteten seg endelig opp.

Man kan si mye om Premier League-klubbenes evne til å planlegge langsiktig når det ender sånn - faktum er uansett at det ble handlet spillere for over 100 millioner pund, bare i løpet av den siste dagen.

Arsenal og Chelsea kjempet om seinestemannsprisen, men begge fikk i land avtaler som lenge så ut til å mislykkes, selv om det var i siste liten.

Skuffet Moyes
Mikel Arteta fikk til slutt gjennom overgangen fra Everton, og går til Emirates for rundt 10 millioner pund.

- Mikel gjorde det klart at han ønsket å gå til Arsenal. Jeg er veldig skuffet over å miste ham, men muligheten for Champions League-spill er noe jeg ikke kan tilby, sier Everton-manager David Moyes, ifølge Guardian.

Moyes vet selvfølgelig også godt at store deler av pengene han får inn fort forsvinner i gjeldssluket som henger over Toffees.

En av to portugisere
Raul Meireles gjorde det også klart at han ville bytte klubb i går kveld, og rett før vinduet stengte ble overgangen fra Liverpool til Chelsea klar.

- Chelsea er henrykt over å offentliggjøre at vi har sikret oss Raúl Meireles fra Liverpool. Han har undertegnet en fireårskontrakt, melder Chelsea på sitt nettsted.

Prisen skal være på rundt 12 millioner pund.

Det ble den eneste storsigneringen André Villas-Boas gjorde på siste overgangsdag, ettersom forsøket på å hente Alvaro Pereira fra Porto gikk i vasken.

Kjøpsklausulen i Pereiras kontrakt står på 27,5 millioner pund, og portugiserne nektet å godta noe under den prisen i går.

FIKK VILJEN: Raul Meireles overgangssøknad kom sent, men avtalen mellom Liverpool og Chelsea gikk i orden.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
FIKK VILJEN: Raul Meireles overgangssøknad kom sent, men avtalen mellom Liverpool og Chelsea gikk i orden.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

I engelske medier spekuleres det i dag på om Portos uvillighet til å forhandle har sammenheng med hvordan nettopp manager Villas-Boas ble hentet til Chelsea tidligere i år.

Halv milliard for Wenger
Arsenal var heldigere med sine forsøk, og Arsene Wenger handlet for over 50 millioner pund i løpet av overgangsvinduet.

I tillegg til Mikel Arteta kom Yossi Benayoun inn på et sesonglangt lån, mens Per Mertesäcker ble hentet fra Werder Bremen for 7,6 millioner pund. Den brasilianske backen André Santos ble klar for 6,2 millioner pund.

Drøyt 500 millioner kroner høres mye ut for en nøktern sjel som Wenger, men det hjelper kanskje å huske at Arsenal har solgt for nesten 75 millioner pund i dette vinduet.

I går fikk Nicklas Bendtner endelig også napp hos noen, om enn bare som et utlån til Sunderland.

Ingen Kaká
Tottenham sto for et par av kveldens mer spektakulære historier, ikke overraskende med en manager som ikke holder noe særlig info innenfor White Hart Lanes fire tribuner.

Harry Redknapp fikk riktignok ikke noen Kaká eller Gary Cahill på plass, men Scott Parker ble Spurs-eiendom for 6 millioner pund.

Samtidig solgte klubben unna en del lønnsmottakere, Peter Crouch gikk til Stoke for 10 millioner pund, Wilson Palacios dro samme veien for 8 millioner pund. Alan Hutton, Jermaine Jenas (begge Aston Villa, sistnevnte på lån) og David Bentley (lånt til West Ham) ble også lesset av i går.

Det viktigste for Tottenham-supporterne er kanskje likevel en handel som ikke ble noe av: Luka Modric spiller fortsatt i liljehvitt til tross for et sent monsterbud fra nevnte Chelsea.

- Det var et stort bud som ble avslått. Jeg er veldig fornøyd med at den lille mannen fortsatt er her, sa Redknapp på vei hjem i går, og avslørte at det siste budet var på hele 40 millioner pund.

Ingen Sneijder
En annen månedslang overgangssaga som fikk et punktum, eller i det minste et komma, i går, var Wesley Sneijders mulige flytting til Old Trafford.

Den ble lagt død av Inter sent i går ettermiddag, og senere også av Sneijder selv på Twitter.

TILBAKE I RØDT: Craig Bellamy er Liverpool-spiller igjen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
TILBAKE I RØDT: Craig Bellamy er Liverpool-spiller igjen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

«Takk for all støtten over hele verden!! Jeg blir værende i Inter neste sesong. God natt til dere alle.», skrev Sneijder, før han henvendte seg til United-fansen:

«Jeg respekterer all Man Utd-fans, som støttet meg gjennom hele overgangsvinduet. Jeg er en vinner, og jeg vil gjøre dere Interisti (Inter-supporterne) stolte denne sesongen!!!».

Verdt å nevne er også Fulham, som var blant de som betalte mest for en spiller i går, da de la 10,6 millioner pund på bordet for costaricanske Bryan Ruiz.

Spissen ønskes trolig velkommen av forsterkningssugne Brede Hangeland, men fikk ingen strålende skussmål av overgangsekspert Tor-Kristian Karlsen i TV 2s studio i går kveld.

- Han var svak i Gold Cup, og hadde rett og slett en negativ innvirkning på Costa Rica-laget som kaptein, sa Karlsen blant annet, og mente i hvert fall at prisen var i aller høyeste laget.