Regjerende mester Arsenal fikk bank i FA-cupen

PL-lagene fikk det tøft i FA-cupen. Arsenal sendt på hodet ut

Kun Tottenham maktet å overbevise av Premier League-lagene.

SEIER: Forest-spillerne feirer scoring mot Arsenal. Laget fra nivå to sendte den regjerende mesteren ut av FA-cupen. Foto: Reuters/Carl Recine
SEIER: Forest-spillerne feirer scoring mot Arsenal. Laget fra nivå to sendte den regjerende mesteren ut av FA-cupen. Foto: Reuters/Carl RecineVis mer
  • Tottenham - AFC Wimbledon 3-0
  • Nottingham Forest - Arsenal 4-2
  • Shrewsbury - West Ham 0-0
  • New Port - Leeds 2-1

(Dagbladet): Alle Premier League-lagene som var i aksjon i FA-cupens tredje runde fikk uventet tøff motstand fra lag fra lavere divisjoner søndag.

Tottenham var imidlertid aldri i nærheten av å bli truet League One-laget, AFC Wimbledon. Favorittene fra London brukte derimot langt tid på å få hull på byllen, tross store sjanser og et massivt ballinnehav.

Etter 63 minutter fikk toppscorer i Premier League, Harry Kane, ballen i nettet, og etter det så Tottenham seg aldri tilbake. Samme mann fulgte opp med en ny scoring to minutter seinere, og da Jan Vertonghen la på til 3-0 var kampen i praksis over.

Tottenham stilte med flere stjerner fra start, og tok seg til slutt greit videre.

I ledelsen

London-rivalen, Arsenal, fikk det tøffere mot Nottingham Forest fra nivå to. Og det var underdogen som tok ledelsen først.

20 minutter ut i kampen ble et frispark pisket inn i feltet, og i en duell med målvakt David Ospina, var det høyreback Eric Lichaj som gikk seirende ut. Amerikaneren headet ballen kontant i mål fra kloss hold, og skapte spenning i kampen.

Den varte imidlertid ikke lenge. For kun fire minutter seinere sørget Per Mertesacker for balanse i regnskapet. Tyskeren raget høyest i feltet, men headingen hans traff stolpen. Returen gikk imidlertid tilbake til samme mann, og Mertesacker satte inn 1-1 med beina.

Regjerende mester ute

Arsenals største stjerner var satt igjen hjemme til kampen mot Forest, noe de ble straffet for igjen like før pause. Rob Holdings klarering var dårlig og gikk i en fin bue rett på brystkassa til Lichaj. Igjen viste høyrebacken at forsvarsspillere også kan score mål, og det på spektakulært vis. Han la ballen perfekt til rette og plasserte ballen pent i krysset på hel volley.

Midtveis i 2. omgang oppførte Holding seg klønete innenfor egen 16-meter nok en gang. Midtstopperen skulle spille bort ballen, men så ikke at Matty Cash kom i stor fart. I stedet for å treffe ballen, traff Holding Forest-spilleren, og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11 meter var Ben Brereton sikker, og det sto 3-1 på City Ground.

11 minutter før full tid tente Danny Welbeck et håp om omkamp. Etter en gedigen keepertabbe av Jordan Smith, fikk spissen en enkel jobb med å trille ballen inn i det åpne målet.

I kampens sluttminutter lagde imidlertid Arsenal nok en straffe. Denne gangen var det Kieran Dowell som fikk muligheten fra 11-meteren, og han sendte ballen i nettet. Dog ikke uten kontroverser. I avslutningsøyeblikket sklidde Forest-spilleren, og Arsenal-spillerne mente at han berørte ballen med begge beina før den endte opp i mål. Dommeren var derimot ikke enig, og dømte scoring.

Dermed er den regjerende mesteren ute av FA-cupen.

Omkamp for West Ham

West Ham var det siste Premier League-laget som var i aksjon søndag. London-laget stilte B-preget mot Shrewsbury, og ble straffet for det.

West Ham klarte aldri å få ballen inn bak keeper Dean Henderson, og måtte gå målløse av banen. Heller ikke hjemmelaget klarte å score, og dermed må de to ut i omkamp i London.

Et annet lag som gikk på en skrell, var det gamle storlaget Leeds. Motstanderen, Newport, fra nivå fire havnet under da Gaetano Berardi sendte Leeds i føringen etter ni minutters spill.

Underdogen slo imidlertid tilbake knappe kvarteret før slutt. Et selvmål av Conor Shaughnessy brakte balanse i regnskapet. Minuttet før full tid ordnet McCoulsky 2-1 og ble matchvinner.