Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PL-sensasjonen ble tilbudt sjokklønn for å bytte klubb: - Jeg klarte ikke sove på tre dager

Odion Ighalo ville ikke forlate Premier League.

LYTTET TIL GUD: Idion Ighalo spurte Gud før han bestemte seg for å bli værende i Watford. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
LYTTET TIL GUD: Idion Ighalo spurte Gud før han bestemte seg for å bli værende i Watford. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er flere spiller som har markert seg på stjernehimmelen etter at vi er over halvveis i Premier League-sesongen. Watford-spissen Odion Ighalo er definitivt en av dem.

Ighalo spilte som kjent for Lyn tidligere i karrieren. 26-åringens neste stoppested etter Lyn-karrieren skulle egentlig være Brann og Bergen. Men nigerianeren vraket Brann i siste sekund og dro heller til italienske Udinese.

Forrige sesong leverte han til de grader varene da Watford rykket opp. Det fikk kinesisk fotball til å åpne lommeboka.

Den siste tiden er det flere store stjerner som har valgt å spille i Kina, hvor de tilbyr vanvittige lønninger for de som vil prøve noe nytt. Og Ighalo kunne fort vært en av disse.

Sjokklønn For han påstår at han ble tilbudt utrolige 40 millioner pund (500 millioner norske kroner) for å spille fire sesonger i klubben Hebei China Fortune, skriver Daily Mail.

- Det var nære på. De tilbød meg over 200 000 pund (2,48 millioner kroner) i uka, over fire år. Jeg klarte ikke sove på tre dager. Det er ikke lett å si nei til slike summer. Noen av lagkameratene mine sa: «Du kan ikke la denne sjansen gå fra deg». Men jeg tar ikke slike brå avgjørelser, sier Ighalo til Daily Mail.

Og det var ikke hvem som helst som sa at han ikke skulle forlate England.

- Jeg ba og Gud sa at det ikke var noe for meg, uansett hvor mye penger det var. Jeg visste at Gud ville vise meg veien. Da jeg sa at jeg ikke ville dra, tilbød de meg mer penger, nesten 300 000 (3,7 millioner norske kroner) i uka. Jeg fortalte dem at det ikke handlet om pengene, sier Ighalo.

Likevel fortsetter den kinesiske klubben å ringe. Overgangsvinduet i Kina stenger ikke før 26. februar. Han blir ikke overrasket om de øker tilbudet.

Signerte ny kontrakt Det er nok mange som mener det står respekt av Ighalos valg, som valgte en mulig sportslig suksess framfor penger.

I stedet signerte han en ny femårskontrakt med Watford, som gir ham rundt 30 000 pund (372 000 norske kroner) i uka i skrivende stund.

Dersom han fortsetter storspillet blir han nok hentet av en større klubb i Europa, hvor han vil få en større lønn. Men at det vil være like mye som han kunne fått i Kina, er heller tvilsomt.

LES OGSÅ: Kinesisk fotball mener virkelig alvor. Står bak fire av de fem største overgangene i januar.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram