Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jay Rodriguez forteller om rasismeanklagene

PL-stjerna frikjent for rasismeanklagene: - Skuffende

Spillerne er fortsatt uenige om hva som ble sagt.

FRIKJENT: Jay Rodriguez ble anklaget for rasisme etter kampen mellom West Bromwich og Brighton. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
FRIKJENT: Jay Rodriguez ble anklaget for rasisme etter kampen mellom West Bromwich og Brighton. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har vært en vanskelig periode for meg og min familie, innleder Jay Rodriguez en lengre Twitter-post.

Søndag ble engelskmannen matchvinner for West Bromwich mot Manchester United, og sørget i samme slengen for at seriegullet havnet i den lyseblå delen av Manchester.

For spissen har det imidlertid vært vanskelig å tenke på fotball den siste tiden, etter at Brighton-spiller Gaëtan Bong anklaget ham for rasisme.

- Bærer ikke nag

Ifølge kameruneren skal Rodriguez ha sagt at Bong er «svart og stinker», men West Brom-spilleren har hele tiden nektet for det. Ifølge Rodriguez skal han ha klaget på at Bong hadde en stinkende ånde.

- Jeg har hevdet min uskyld fra første gang Gaëtan Bong kom med anklagene. Jeg bærer ikke nag mot ham, men er skuffet over at han fordømte meg i offentligheten før alle bevisene hadde blitt lagt fram, skriver Rodriguez videre på Twitter.

Det engelske fotballforbundet kom tidligere i uka fram til at det ikke kunne bevises at spilleren hadde kommet med rasistiske bemerkelser til Bong.

Ikke alle er fornøyd med utfallet av saken.

- Sikker på hva jeg hørte

- Vi er skuffet, sier Bongs manager, Chris Hughton.

- Ut ifra det jeg har lest er det formuleringer i begges uttalelser som gjør at det ikke var feil av ham å komme med anklagene. Det handler ikke om å tro på det som blir sagt, men å bevise det, mener han.

Også Bong selv har uttrykt skuffelse etter å ikke ha blitt trodd, og står på sitt.

- Til tross for at jeg er skuffet, vil jeg oppfordre alle, både menn og kvinner, som har liknende erfaringer, om å stå opp og fordømme slik oppførsel. Til tross for de manglende bevisene, er jeg sikker på hva jeg hørte på banen.

Oppfordring

Rodriguez på sin side er glad for at saken er over og gleder seg til å komme seg videre.

Han avslutter sitt innlegg med en oppfordring til alle.

- Jeg vil uttrykke min støtte til kampen mot alle former for diskriminering. Det finnes ingen plass for det, og jeg er lettet over at denne flekken på min karakter og mitt rykte, er borte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!