PLADASK ...ned på jorda

MARBELLA (Dagbladet): Vålerenga- IFK Göteborg 2- 5. Espen Haug har knapt bommet på straffe siden 1993. I går bommet han to ganger i løpet av 30 minutter. Men det er Vålerengas minste problem halvannen måned før seriestart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

89 minutter på Marbella Stadion:

- La Bjørn ta den. La Bjørn ta den, står trener Lars Tjærnås og skriker på sidelinja etter at Espen Musæus er felt og Espen Haug skrider fram mot 11-metersmerket for andre gang i kampens siste minutt:

Tjærnås ville ikke gamble bort Haugs trygghet på straffer ved å risikere en ny bom i samme kamp - halvannen måned før seriestart.

Men Tjærnås brølte til døve ører: Espen Haug gjorde som han inntil i går har hatt for vane de fire siste sesongene: La ballen til rette, tok tilløp og skjøt. Så skar det seg igjen. Etterpå var trener Tjærnås nådeløs:

- Espen tar ikke straffe neste gang.

Sjøl har Haug et ørlite håp:

- Jeg får godsnakke litt.

Det blir den trivligste praten i Vålerenga-leiren etter fadesen mot IFK.

Klasseforskjell

I en kamp der begge lag skapte ti sjanser - Vålerenga med to straffebom som de klart største - var det klasseforskjell på lagene alle andre steder enn på midtbanen. Der var ballen minst.

- Vi er ikke effektive nok på våre sjanser og slipper IFK for lett til på deres sjanser, oppsummerer Tjærnås.

  • John Carew hadde sju avslutninger i god posisjon, men fikk bare en nettkjenning - headingen til 2- 1 midtveis i første omgang. Espen Haug bommet på sine to «sjanser». Kjell Roar Kaasa besørget 1- 0 til Vålerenga på heading fra corner.

Vålerenga skapte sjansene sine både på dødballer, på overganger og mot etablert forsvar. Der har laget tatt et skritt videre fra 1997. Og Carew kommer til å vasse i målsjanser så snart råsterke Pascal Simpson blir godt nok trent til å ta over Gøran Sørloth-rollen (som tilrettelegger med ryggen mot mål) i 90 minutter.

Rådville bakover

Mye verre enn sjansesløsingen er Vålerengas faresone innen egne rekker denne sesongen: Det bakre leddet.

- Jeg er spent på hvordan det kommer til å fungere defensivt i år, sier keeper og kaptein Tore Krogstad, som hvilte på benken i går.

Reservekeeper Ivar Rønningen må ta hele skylda for det tredje målet (halvdistanse) og halve skylda for det første (treg reaksjon). Men det bortforklarer ikke rådvillheten og duellvegringen hos de fire foran. I går: Thomas Berntsen, Fredrik Kjølner, Knut Harald Haraldsen og Tom Henning Hovi.

- I fjor kunne vi gjøre feil. Men i år møter vi bedre motstandere og blir straffet for det, sier Krogstad.

- Vi hadde godt av en på trynet i dag, sier Espen Haug.

DOBBELTMISS: Her bommer Espen Haug på sitt første straffespark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer