Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PladAsk

Sveits slo Danmark og sendte Norge ut av OL-kampen. Nå satser ishockeygutta på en plass i A-VM.

Etter tapet for Sveits lørdag var Norge avhengige av dansk seier mot sveitserne for å få en plass i neste års OL. Roy Johansens mannskap vant sjøl sin kamp mot Japan 4- 3, men Sveits vant 4- 2 seinere på kvelden og henviste Norge til andreplass i firergruppa.

-  Jeg synes vi har hatt en god turnering. Vi slo Danmark, hadde Sveits på gaffelen lørdag, og vi var gode mot Japan bortsett fra i den første perioden. Men det er klart vi er skuffet når vi var så nær en OL-plass, sier landslagstrener Johansen til Dagbladet.

Sterk prestasjon

Norge lå under 2- 0 mot Japan i går, men utliknet ved scoringer av Vålerenga-duoen Tommy Marthinsen og Øystein Olsen. HV71-proffen Per-Åge Skrøder ordnet norsk 4- 3-seier med to mål i tredjeperioden.

-  Vi kom inn i kvalikrunden som det dårligst rangerte laget, og ble nummer to. Det er en sterk prestasjon, sjøl om målet var å komme til OL, sier Roy Johansen.

Norge er ranket som nummer 21 i verden, mens Sveits er nummer ni, Danmark (som Norge slo 4- 0 torsdag) 14 og Japan 15.

Vil ikke spekulere

-  Sveits er en hockeystormakt, og det hadde vært ei lita bombe dersom de ikke hadde vunnet gruppa.

Nå retter landslaget alt fokus mot B-VM i Ungarn 17.- 23. april. Der møter Norge igjen Japan, i tillegg til Kina, Storbritannia, Ungarn og Polen.

-  Vi er en av favorittene, og det beste laget rykker opp. OL hadde nok vært større for spillerne, men en plass i A-pulja gir lengre effekt fordi det er lettere å holde seg enn å rykke opp, forklarer Johansen.

I OL-kvaliken manglet Norge to av sine beste spillere i Trond Magnussen og Espen «Shampo» Knutsen.

Johansen vil ikke spekulere på om Shampo blir skadefri og klar til midten av april.

PUCK OFF: Norge og Morten Ask slo Japan i går, men klarte likevel ikke å ta seg til neste års OL i Torino.