Plages av smerter i kneet

Trine Hattestad må trolig opereres igjen. Denne gangen er det kneet som skrangler. - Det er helt greit med en meniskskade nå, sier Trine avslappet.

I løpet av uka får Trine svar på hva smertene i høyre kne skyldes. Symptomene er klare nok til at hun selv tror menisken er sprukken. Det betyr en ny økt på operasjonsbordet - bare to måneder før sesongstart. Men det bekymrer ikke spydstjernen. # Trent godt

- Det er helt greit. Verre ville det vært dersom skaden oppsto midt i sesongen. Et inngrep for å rette på en ødelagt menisk er som oftest ikke så omfattende.

- Smertene har kommet og gått litt den siste uka, så jeg har fått trent godt likevel, sier Trine Hattestad til NTB.

31-åringen merket smerter på baksiden av høyre kne under et treningsopphold på Lanzarote for to uker siden. Mandag var hun hos ortoped Paul Lereim for å få undersøkt kneet, men legesjekken ga ingen klare svar. Først en gang i løpet av uka, etter at hun har vært inne til flere undersøkelser, får Trine vite hva som er galt.

Golden League

- I beste fall kan det bare være den ytre menisken som er skadd. Viser det seg å være riktig, kommer jeg bedre ut av det enn først antatt, sier hun.

Trine Hattestad er ingen nykommer på operasjonsstua. I løpet av karrieren har hun måttet gjøre sju inngrep bare i høyre albue. Seinest i september i fjor hadde hun samlet nok skader i albuen til å gjennomføre den foreløpig siste operasjonen.

Nå er kastarmen klar til sesongens to store mål: EM i Budapest og Golden League.

- EM-gull har jeg fra før. Derfor prioriterer jeg Golden League like høyt. Selv om det ikke er VM- eller OL-sesong, ser det ut til at det blir artig likevel.

UNDER KNIVEN: Trine Hattestad har trolig ødelagt menisken i høyre kne, men tar skaden med stor ro. - Et inngrep for å rette på en ødelagt menisk er som oftest ikke så omfattende, sier Trine, og får trøst av sønnen Robin (3).