FORSLÅTT: Det var en oppskrapet Boasson Hagen som trillet i mål på lørdagens etappe. På den påfølgende etappen går det forhåpentligvis bedre med nordmannen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORSLÅTT: Det var en oppskrapet Boasson Hagen som trillet i mål på lørdagens etappe. På den påfølgende etappen går det forhåpentligvis bedre med nordmannen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Planen er at Edvald skal vinne

Dimension Data setter sin lit til Boasson Hagen på søndagens Tour de France-etappe.

SAINT-LÔ/OSLO (procycling.no): Lørdag gikk han i bakken på oppløpet. Søndag er Edvald Boasson Hagen mannen som skal ta Dimension Data sin andre etappeseier på rad i Tour de France. En litt forslått rudsbygding uttalte seg før start.

- Det går greit med meg. Jeg har litt skrubbsår her og der, men de er ikke så dype. Så har jeg litt vondt i et ribbein, men det er absolutt ikke så ille. Vi får se hvordan det blir på sykkelen, sier Boasson Hagen til procycling.no, før han forteller om store ambisjoner på etappen som venter.

- Jeg skal prøve å vinne, og kanskje jeg kan ta den gule trøya. Cavendish har en fri rolle i dag, så han kommer til å følge meg og kjempe for å beholde trøya.

Lagsjefen setter sin lit til Edvald Douglas Ryder, generalmanager i Dimension Data, var godt fornøyd med lagets første gule trøye. Han er sulten på mer suksess, og håper den norske mester kan følge opp Cavendish sin triumf.

- Planen vår i dag er at Edvald skal vinne etappen. Om han føler seg bra etter velten, så er det han vi satser på i dag, sier Ryder til procycling.no.

- Vi skal vise frem den gule ledertrøya til Mark Cavendish som en brølende løve i hovedfeltet. Han kommer til å kjempe som gal for å beholde trøya, men det er Edvald som er vår mann i dag. Jeg håper han føler seg ok selv om han veltet stygt i går. Han ser grei ut, og er alltid i godt humør. Det er vanskelig å si med Edvald, han sier ikke så mye, forteller lagsjefen.

- Edvald kan holde følge Søndagens etappe avsluttes med en tre kilometer lang bakke med ujevn stigning, og 14 prosent på sitt bratteste. Altså ikke en etappe for de rene spurterne, men puncheurs som Greg Van Avermaet, Julian Alaphilippe, Peter Sagan og Michael Matthews. Lagsjefen tror bakken også kan passe for Dimension Data sin eneste nordmann.

Les også: Opptakt og analyse av etappe 2

- Bakken er bare 14 prosent over et kort strekke. Vi har kjørt bakken et par ganger, og jeg er sikker på at Edvald kan holde følge, men alt avhenger av at velten ikke påvirker han for mye.

Lagets nøkkelmann får støtte Rudsbygdingen er lovet støtte fra laget og har en meget viktig rolle for Dimension Data gjennom den 103. utgaven av Tour de France.

- Jeg har med meg hele laget i dag, så jeg får hjelp fra alle mann gjennom etappen. Før de skal posisjonere inn mot bakken før mål, beretter Boasson Hagen.

Lagsjefen støtter opp under nordmannens uttalelser.

- Han er en nøkkelmann for oss. Ikke bare over de neste etappene, men i hele Tour de France. Han fikk ingen benbrudd, så der hadde vi flaks, beretter Ryder, og forteller at Boasson Hagen har lagets støtte på søndag.

- Vi har ryttere som Stephen Cummings, Reinhardt Janse Van Rensburg, Serge Pauwels. Veldig gode ryttere som kan hjelpe Edvald i finalen. Han kommer definitivt til å få hjelp i dag.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)