<strong>HADDE EN PLAN:</strong> Martin Johnsrud Sundby hadde en plan som gikk i vasken. Han tok likevel sølv. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB scanpix
HADDE EN PLAN: Martin Johnsrud Sundby hadde en plan som gikk i vasken. Han tok likevel sølv. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB scanpix Vis mer

- Planen min? Den gikk til helvete

Men Sundby spurtet til sølv likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det er sikkert 25 mann som kan havne på pallen, og da gjelder det å ha den beste planen. Den tror jeg at jeg har, varslet Martin Johnsrud Sundby på pressekonferansen foran duathlon-øvelsen i Val di Fiemme i dag.

Med tanke på at Røa-løperen gikk inn til sølvmedalje skulle man kanskje tro at planen fungerte tilnærmet perfekt. Men ifølge hovedpersonen selv var det langt fra tilfelle.

- Planen min gikk til helvete. Jeg håpet vi skulle bli en gruppe på 6-7 mann utpå sisterunden. Jeg så for meg det, og også at det skulle gå fortere underveis og at russere og franskmenn ønsket å sette fart, sier Sundby til Dagbladet.

Men ingen av delene skjedde. Tempoet var i stedet ganske så labert, og ingen tok ansvar for å mørne en spurtkanon som Petter Northug.

Tre kilometer før slutt klinket imidlertid Dario Cologna til, og fikk følge av Sundby, Sjur Røthe og Maksim Vylegsjanin.

- Planen min var å gjøre det Dario gjorde, men nå fikk jeg en som gjorde det for meg. Sånn sett var det perfekt for meg. Vi ble fire mann foran der, og én av oss fikk ikke medalje.

Russer klarte ikke holde følge Dario Cologna satte opp et voldsomt tempo opp den siste motbakken før innkjøringen mot stadion. Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby hadde begge friske bein, men valgte å legge seg inn bak Vylegsjanin, i den tro at han skulle følge Cologna greit.

Det var ikke russeren i nærheten av.

- Jeg og Sjur falt litt for å legge oss bak Vylegsjanin inn i siste bakken. Det falt meg ikke inn at han ikke kom til å henge med opp den siste bakken der, han har alltid vært med, og gjerne blitt nummer to bak Petter (Northug) på en fellesstart. Jeg trodde han ville henge med i dag også, men det var dumt. Han stivnet så det ble noen meter opp til Cologna.

- Kunne det vært annerledes til slutt om dere ikke hadde stolt på Vylegsjanin?

- Jeg tror ikke jeg hadde kommet høyere på lista. Jeg er ganske sikker på at jeg hadde tapt den spurten mot Cologna, sier han.

Men han vant tross alt spurten mot Sjur Røthe - som tidligere i vinter har slått en mann som Marcus Hellner i spurten på stafett - og sånn sett kan man aldri vite.

-Utrolig bra Men Sundby var uansett veldig lykkelig for sølvmedaljen sin. Lykkefølelsen forsterkes av at han ble pappa for første gang bare noen uker før VM.

- Dette har vært de beste ukene i mitt liv. Jeg har hatt det så utrolig bra, og aldri vært så rolig og glad på samme tid. Det har gitt meg masse energi, sier han.

I motsetning til de andre på landslaget droppet han høydesamlingen i Seiser Alm i starten av februar, og trente i stedet for seg selv hjemme i Oslo.

- Det har vært tøffe treningsøkter. Jeg har hatt én tanke underveis: Avslutningene, som det ble på slutten i dag. Ambisjonen videre nå er å kjempe om flere medaljer: Stafettgull med gutta, og så håper jeg at 15 kilometeren på onsdag blir en fantastisk dag. Jeg er i mitt livs form, sier han.

- Du droppet høydeopphold, men var nest best her. Er høydeopphold litt oppskrytt?

- Nei, det tror jeg ikke. Men det er faen meg ikke å få unge heller, gliser Johnsrud Sundby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer