Planen ødelagt

Ronny Johnsens skade kom brått, og ødelegger mye for Nils Johan Semb. Sjøl om Villa-stopperen skal testes i dag, må det et mirakel til for at han spiller mot Spania.

VALENCIA (Dagbladet): Nils Johan Semb var tydelig lei seg etter landslagets trening på Mestalla i går kveld. Norges landslagstrener hadde nemlig bestemt seg for å bruke Ronny Johnsen i ankerrollen på den norske midtbanen. Og ikke bare det - han gledet seg til å gjøre det lenge etterlengtede forsøket med den rutinerte forsvarsspilleren.

Ikke minst fordi det har gått så bra under treningene på La Manga.

Mer enn øm legg...

Alt så ut til å være greit da landslaget forlot La Manga i går formiddag. På pressekonferansen før avreisen var ikke Ronny Johnsens litt ømme legg et tema i det hele tatt. Men på bussen nordover til Valencia begynte han å få smerter.

Og det var da man skjønte at problemet var mer alvorlig enn som så.

Landslagets lege Thor Einar Andersen ga i går kveld følgende diagnose på Ronny Johnsens leggproblemer:

- Han ble skadet helt på slutten av treninga torsdag ettermiddag. Vi trodde problemet var mye mer ubetydelig enn det viste seg å være. Og derfor trente ikke Ronny sammen med laget på den siste treninga.

- Han skal testes før kampen i kveld.

Ronny Johnsens skade sitter helt øverst i leggen. Når han går, er det ingen som ser at han har problemer. Men ved minste forsøk på løp melder smertene seg.

Det vil neppe bedre seg til i kveld.

På vei ut fra Mestalla i går kveld kunne ikke Nils Johan Semb gjøre annet enn å riste på hodet over enda en skade i enda en viktig landskamp. Skademarerittet som har plaget ham og landslaget ved en rekke anledninger i løpet av Sembs over fem år lange karriere som trener for A-landslaget hadde meldt seg igjen. Og overfor Dagbladet innrømmer Semb at skaden ikke bare kom ubeleilig.

Den forkludrer også de planene han hadde for kveldens skjebnekamp her i Valencia.

- Ja, den forkludrer, sier Nils Johan Semb. - Sannsynligheten for at Ronny spiller, er veldig liten.

Andersen inn

Dermed går Trond Andersen inn i den rollen Ronny Johnsen var påtenkt. Der har Aalborg-stopperen spilt før. Og Nils Johan Semb er ikke redd for at det skal få negative utslag. Ei heller lagkaptein Berg.

- Jeg hadde gledet meg til å se Ronny gjøre den jobben han gjorde i Manchester United i 1999, men er ett hundre prosent trygg på at Trond også vil gjøre en meget god jobb, sier Henning Berg. - Grunnen til det er at han har spilt en rekke gode landskamper som defensiv midtbanemann.

På plussida etter gårsdagens trening finner vi Claus Lundekvam. Dermed blir Southampton-stopperen Henning Bergs makker.

- Det ser veldig bra ut for Claus, sier Thor Einar Andersen.

SKADET - IGJEN: Ronny Johnsen (t. h.) i duell med Trond Andersen under trening. Andersen er mannen som etter all sannsynlighet trer inn i rollen Johnsen var tiltenkt under kveldens kamp.