Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

World Touren i sykling:

- Planen var å stå av

Kristoff brøt regntungt Paris-Nice.

BRØT: Alexander Kristoff, her under den 6. etappen av Paris-Nice, stod av rittet lørdag. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
BRØT: Alexander Kristoff, her under den 6. etappen av Paris-Nice, stod av rittet lørdag. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Etter omtrent 75 kilometer av den 7. etappen av Paris-Nice, kastet Alexander Kristoff inn håndkleet under de svært kalde forholdene.

UAE Team Emirates-rytteren slet med sykdom på de tidligere etappene av rittet, men på de foregående etappene har han imidlertid virket piggere.

På fredagens sjette etappe, havnet han noe ufrivillig i brudd da hovedfeltet kjørte feil.

LES OGSÅ: Kristoff slang seg med i brudd på fjelletappe

På start på lørdagens etappe var det kaldt og regnet falt tungt fra himmelen, og i lys av neste helgs Milano-Sanremo, var det forventet at Kristoff kanskje ville stå av rittet, for unngå sykdom i forberedelsene til årets første monument.

- Planen var å stå av, men følte meg ikke noe bra heller, skriver han i en SMS til procycling.no​.

Stort mannefall

Allerede fra start gikk man rett inn i en bakke, den 4,5 kilometer lange Côte de Gattières og Kristoff fikk nærmest umiddelbart problemer. Nordmannen var blant de første som måtte slippe hovedfeltet.

Allerede før etappen hadde lederen i poengkonkurransen, Arnaud Démare (Groupama-FDJ) stått av. Tidligere på etappen hadde Koen De Kort (Trek-Segafredo) og Bert Van Leberghe (Cofidis) stått av. Etter Kristoff stod fortsatte en rekke ryttere i hans fotspor, under de krevende forholdene.

LES OGSÅ: Yates vant brutal fjelletappe

Ikke lenge etter var det også slutt for hans lagkamerat, Daniel Martin, som under normale omstendigheter ville vært blant favorittene på en slik etappe.

Stod av gjorde også Mike Teunissen (Team Sunweb), Julien El Fares (Delko Marseille Provence) og Olivier Le Gaq (Groupama-FDJ).

Ved start på dagens etappe var det 128 ryttere til start, mot 154 på start i Paris på mandag. Etappen ble til slutt vunnet av Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!