- Planen var at vi skulle kjøre for meg. Men beina var ikke bra

Tung dag for Boasson Hagen i Belgia.

IKKE PÅ TOPP: Team Sky skulle etter planen kjøre for Edvald Boasson Hagen i etapperittet i Belgia og Nederland i dag. Den planen ble imidlertid avblåst etterhvert, da formen ikke føltes helt på topp.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IKKE PÅ TOPP: Team Sky skulle etter planen kjøre for Edvald Boasson Hagen i etapperittet i Belgia og Nederland i dag. Den planen ble imidlertid avblåst etterhvert, da formen ikke føltes helt på topp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen var Sky-lagets plan på den første etappen av etapperittet i Belgia og Nederland mandag. Den planen måtte vrakes underveis.

Boasson Hagen deltok nylig i etapperittet Polen rundt, hvor han til slutt endte på en 61.-plass sammenlagt. Etapperittet i Polen ble avsluttet lørdag, og det var derfor bare en dag med reising Boasson Hagen fikk før starten gikk i Nederland mandag.

- Planen var at vi skulle kjøre for meg på denne etappen, men beina var ikke bra. Det var et tøft ritt i Polen og ble en veldig lang dag med reising søndag, sier Sky-syklisten til NTB.

- Det var en hard dag for alle. Edvald følte seg ikke 100 prosent, så han ofret seg for at Luke (Rowe) og CJ (Christopher Sutton) skulle få muligheten, sier sportsdirektør Nicolas Portal til lagets nettsted.

Nordmannen trillet inn til en 40.-plass på mandagens etappe, men var ikke nedbrutt over det. Han fikk samme tid som etappevinner Andrea Guardini (Astana).

- Vi må være positive og se framover. Det kommer flere etapper. Det var mye regn og vind på etappen, så det var nervøst i feltet. Det gikk greit og jeg satt med langt framme uten å havne i velt, oppsummerte Hagen.

Etapperittet i Nederland og Belgia avsluttes søndag.

(NTB)