Planica for siste gang

PLANICA (Dagbladet): Trond Jøran Pedersen er på sin siste verdenscup-tur som norsk hoppsjef. - Det er litt vemodig. Men etter det som har skjedd den siste tida, blir det også godt å slippe, sier Trond Jøran.

I går ankom han Slovenia og Planica sammen med norske verdenscuphoppere for å sette punktum for en traumatisk sesong. Det blir samtidig slutten på en betydelig epoke i Trond Jøran Pedersens liv.

- Det er klart det blir rart å kutte ut dette. Jeg har ti år bak meg som trener, og 10- 15 år som aktiv. Jeg har drevet med hopp i en mannsalder, sier Trond Jøran.
Men samtidig gleder han seg til å få ro. Han er lei det han kaller småkonger og gamle hoppere som snakker i øst og vest - som regel mot bedre vitende.

- For mye søl

- Det har vært altfor mange kokker og altfor mye søl. Det er for mange som ikke forstår kommandolinjene i denne organisasjonen.

- Noe er veldig galt når enkelte personer tror det er greit å sitte på tv og harselere med sjefen sin. Og i tillegg kritisere en prosess de har deltatt i selv, sier Pedersen.
Med solid adresse til lederen i Kollen-hopp, Ken Roar Elverum, som i går fikk fyken av hoppkomiteen på grunn av sin lite lojale oppdreden denne uka.

Fått lite ros

Trond Jøran selv har fått masse støtte og blomster etter de harde angrepene han har fått mot seg den siste tida.

- Selv om det ikke ser sånn ut i avisene, er det faktisk en del som mener jeg har gjort en god jobb. Men det er som regel mennesker som ikke har behov for å rope så høyt.
Men blomster og ros er en sjeldenhet i den jobben Pedersen nå trekker seg fra.

- Man får ikke mange klapp på skuldra. Det er sjelden utøverne sier takk, selv om du har hjulpet dem framover.

Trond Jøran Pedersen har ikke bestemt seg for hva han vil gjøre når karrieren som hoppsjef nå er over. Han har fått flere jobbtilbud - de fleste av dem utenfor idretten.

Vil nordover igjen

- Men jeg drømmer om å flytte nordover igjen. Dessuten vil jeg ikke bli en som sitter uten ansvar og synser om utviklingen i norsk hoppsport, sier han.

FOR SISTE GANG: I går sørget Trond Jøran Pedersen for at hopperne ble trygt innkvartert på hotellet i Planica.