Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Plankebyen i fyr og flamme

«Vi rykker aldri ned», sang FFK-fansen etter at Roger Helland hadde banket inn to mål på ti minutter og sendt medaljekandidat Ham-Kam hjem med tap.

- Nå tror jeg vi klarer oss. Men det blir nok tett og tøft helt til siste slutt, sier matchhelten til Dagbladet.

Akkurat som på teatret måtte FFK-spillerne ut og hilsen publikum flere ganger etter kampen. «Plankehaugen» var i fyr og flamme.

Det utrolige hadde skjedd. Heltene deres i rødt og hvitt hadde tatt sin tredje strake seier, og var over den magiske nedrykksstreken.

Før jubelkampen i går hadde Helland bare scoret ett seriemål, da Molde ble slått 1-0 i rosenes by 25. april. Siden ferien har han slitt med skader i tær og kne. De fem siste kampene før Ham-Kam-matchen var han innbytter.

- Overrasket

- I går var jeg overrasket over å få spille. Kampen om å erstatte Bora Zivkovic (sto over grunnet gule kort) i midtforsvaret sto mellom Christian Petersen og meg. Bora er klar igjen til bortekampen mot Stabæk søndag. Da vet jeg at jeg kan bli vraket igjen, sier Roger Helland til Dagbladet.

Uheldig med skader

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen vil ikke spekulere på hvem som blir midtstopperduo om seks dager.

- Det får vi se utover i uka. Helland har vært uheldig med skader etter ferien, men gjorde en stor kamp i går. Og han er også bra på midtbanen, sier Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet. Da han valgte Helland som stopperkollega til Raio Piiroja, var det for å tette igjen midtforsvaret best mulig. I stedet opplevde FFK-treneren å se den 30 år gamle fotballkjempen ta helt av og bli matchvinner.

- Begge målene kom etter corner. På den første (1-1) startet jeg tidlig, kom fri fra markeringen og banket ballen i mål fra 5-meteren. 2-1 målet var egentlig ment som en heading på bakerste stolpe, i stedet gikk ballen i mål, sier Roger Helland.

- Kommer flere seirer

Etter seieren tror «alle» i Fredrikstad at byens stolthet vil overleve, og være tippeligalag også i sitt 101. år.

- Nå tror jeg at vi holder. Med fire seirer på de fem siste kampene er vi formlaget i tippeligaen, sier Knut Torbjørn Eggen.

PÅ VEI OPP: Roger Helland scoret begge målene for Fredrikstad i går. Nå er Østfold-laget et stykke unna nedrykksstriden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling