Planla gullet for tre år siden

Petter Solbergs (28) VM-triumf i Wales er resultatet av en detaljert strategi som ble lagt opp av Subaru allerede i 2000. Planen for de neste tre åra blir å vinne hvert år.

CARDIFF (Dagbladet): Dagbladet har fått tak i arket som viser hva slags progresjon Subarus teamsjef David Lapworth så for seg at Petter Solberg ville ha de tre påfølgende åra etter at de snappet ham fra Ford i 2000.

Originalarket er både fillete og slapt. Men innholdet klart:

I 2003 skulle Petter Solberg vinne fire VM-runder og bli verdensmester.

Seieren her i Wales var nettopp Petters fjerde i år. Og at han ble verdensmester er det neppe mange som ikke har fått med seg.

Fire strake?

- Det er litt moro at vi skulle treffe så bra med strategiplanen, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Pierre Genon sier følgende om notatet:

- Det var en veldig ambisiøs plan, og det var nok mange - også i Subaru - som ikke trodde den ville slå til.

Ved juletider skal partene sette seg ned og utarbeide planen for de neste tre åra. Og Petter legger ikke skjul på at målet nå er å kopiere Tommi Mäkinens rekord på fire strake VM-gull.

- Når jeg først er blitt verdensmester, kan jeg ikke ha som mål å bli nummer to. Jeg blir gjerne verdensmester de neste ti åra, jeg, smiler han lurt.

Da han møtte pressen i går formiddag etter en intens og lang gullfeiring med kona Pernilla og hele Subaru-teamet, var han opplagt og klar for nye utfordringer.

- Jeg går bare rundt med et veldig stort smil om dagen, og er spent på hvordan det er hjemme i Norge nå.

Til Norge i morgen

Verdensmesteren inviterer «hele Norge» til fest hjemme på gården i Spydeberg når han kommer til gamlelandet rundt klokka 14 i morgen.

I går reiste han til Banbury like utenfor London for en avskjedsmiddag og fest med Prodrive - selskapet som står bak Subarus VM-satsing. I dag skal han på et større arrangement i London for hovedsponsoren.

Petter tar alle forpliktelsene på strak arm, og virker knapt anstrengt etter en psykisk og fysisk krevende helg.

- Jeg har mer energi. Å bli verdensmester gir meg et kick jeg vil leve lenge på.

Sulten allerede

- Rekker du ferie før neste sesong starter?

- Nei, det blir det ikke tid til. Om halvannen uke drar jeg på promotion-tur til Japan og i første halvdel av desember starter testingen foran neste års VM-åpning i Monte Carlo. Jeg er allerede sulten på å komme i gang igjen, sier Petter.

Jula, derimot, holder han hellig.

- Da drar jeg til Spydeberg. Jula er viktig for oss på gården, sier Petter Solberg til Dagbladet.