Planlagt drømmescoring

Her jubler Kristian Kjelling (25) for trickscoringen rett før pause. Men selv ikke Kjelling kunne trylle fram norsk seier.

EM-åpningen mot Russland var på forhånd utpekt som en nøkkelkamp for Norge med tanke på å nå en semifinale i håndball-EM - men etter tremålstapet i går blir det vanskelig nok for Kjelling & Co. i det hele tatt å karre seg til mellomrunden i Sveits.

Norge hadde to seirer og en uavgjort i de tre siste oppgjørene mot Russland, og hadde også muligheten til å felle den russiske bjørnen i går:

Steinar Ege holdt klasse i mål, og forsvarsspillet luket det svidd av.

-  Det er utrolig bra å bare slippe inn 24 mål, med tanke på at vi hadde 18 utvisningsminutter, sier landslagstrener Gunnar «GP» Pettersen til Dagbladet.

Dessverre holdt ikke Norges offensive spille samme nivå:

-  Ingen tragedie

21 scoringer på 45 skudd gir en uttelling på 47 prosent. Det holder ikke til å slå en motstander av Russlands kaliber.

I tillegg maktet Norge bare å score ett kontringsmål på russerne - våpenet som ga norsk 30- 27 seier da lagene møttes i Tunisia-VM i januar i fjor.

-  Noen ganger er det greit å være ydmyk. Det er ingen selvfølge å slå Russland, men vi kunne ha klart det om vi hadde vært litt smartere med skuddene våre. Men det er ingen tragedie å tape denne kampen. Jeg har vært mer skuffet enn jeg er etter dette, sa GP til TV 2 etter kampen.

Til Dagbladet sa han følgende:

-  Vi hadde sjanser nok til å score 8-10 mål til.

Planlagt trick

Norge lå under 9- 12 da Kristian Kjelling han skulle ta frikast etter at tiden i første omgang var ute. På mirakuløst vis klarte han å skru ballen rundt den russiske muren - hvor det bare sto fem på grunn av en russisk utvisning - og i mål via målvakt Alexey Kostygov.

Øyeblikket som trolig vil stå igjen som EMs beste prestasjon var iskald beregning fra Kjelling sin side:

-  Det var et planlagt trickskudd. Jeg slapp meg ned til venstre og prøvde å skru ballen via bakken og rundt muren og forbi keeper, som da etter planen skulle sitte på rumpa. Nå gikk det ikke helt sånn, men ballen gikk inn, og det er det viktigste, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

I andre omgang var Norge flere ganger bare ett mål bak, men klarte aldri å komme helt a jour. Med bare ett norskt spillemål de siste ti minuttene ble oppgaven for stor.

Må slå OL-mesteren

Kjelling var synlig deppet etter tapet. Han vet godt at Norge nå bør slå regjerende OL-mester Kroatia i kveldens skjebnekamp for å ha en teoretisk mulighet til å nå en EM-semifinale.

Med tap vil Norge da gå til mellomruden med null poeng - og være milesvis unna semifinalen - selv om de hamler opp med Portugal i siste innledende kamp søndag.

-  Om vi ikke slipper inn mer enn 24 mot Kroatia, så har vi en god sjanse, sier en offensiv Gunnar Pettersen.

Kjelling etterlyser enda mer guts i kveld.

-  Kroatia er enda bedre enn Russland, men vi må tro på at vi kan slå dem. Vi skal ta dem, sier han.

SPORT PÅ TV

Håndball-EM:

Norge- KroatiaTV 2 kl. 20:10.

SMILTE LURT: I 1. omgangs siste sekund lurte Kristian Kjelling det russiske forsvaret og keeper Alexey Kostygov. - Jeg slapp meg ned til venstre og prøvde å skru ballen via bakken og rundt muren og forbi keeper, sier Kjelling. Ikke rart 25-åringen spanderte et smil og et blunk på russeren etter kampen.