Georgia - Norge EM-kvalik fotball

Planlegg EM-tur nå!

Vrien EM-start etter at Skottland slo gruppefavoritt Spania. Men endelig er fotballgutta bra nok for et sluttspill.

FESTEN KOMMER TILBAKE: Stor skuffelse over at den norske 1 - 0 ledelsen mot Georgia ikke holdt. Men selve kvaliteten på dette landslaget holder. Det bør gi EM-plass neste sommer. FOTO: AFP/ Vano Shlamov
FESTEN KOMMER TILBAKE: Stor skuffelse over at den norske 1 - 0 ledelsen mot Georgia ikke holdt. Men selve kvaliteten på dette landslaget holder. Det bør gi EM-plass neste sommer. FOTO: AFP/ Vano Shlamov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

NORGE rotet vekk to poeng med et baklengsmål som viser en farlig svakhet, og Skottland sjokkerte med å slå Spania 2 - 0 på hjemme på et vått og humpete Hampden Park.

Stort verre kunne ikke tabellen vært for trener Ståle Solbakkens EM-drøm etter to runder, men det store bildet er mye mer lovende.

Ett poeng etter to bortekamper er fortsatt ingen krise. Ganske enkelt fordi vi har fått fram et landslag med kvalitet til å hente inn de poengene vi trenger.

Og enda mer:

  • For første gang på et par tiår er det mulig å se at de norske fotballgutta er gode nok til å glede andre enn oss selv.

Selv uten fenomenet Erling Braut Haaland, framstår Solbakkens mannskap som et lag med greie seiersmuligheter mot mange konkurrenter i et sluttspill.

Da er det bare for det norske fotballpublikummet å planlegge EM-tur til Tyskland neste sommer, mens landslaget fortsetter jobben mot den viktige hjemmekampen mot Skottland på Ullevaal lørdag 17. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer