Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Planlegger å droppe Tour de Ski

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby ønsker å stå over vinterens Tour de Ski. Det til tross for at det ikke er mesterskap denne sesongen.

AVSLØRER PLAN: Martin Johnsrud Sundby. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVSLØRER PLAN: Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Til Nettavisen forteller 35-åringen at det er hans «soleklare plan A» å stå over.

Sundby, som har vunnet konkurransen to ganger, sier at han vil bruke perioden rundt nyttår til å trene istedenfor.

– Jeg må se hvordan sesongen er lagt opp. Rennene som kommer etter Tour de Ski i år er kanskje mer interessante for meg. Hvis jeg går Tour de Ski så kansellerer jeg i utgangspunktet den perioden, sier han.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gjort endringer i programmet til 2019/20-utgaven av konkurransen. De har blant annet lagt til rette for at sprinterne skal hold ut lengre i konkurransen og ikke trekke seg. Konkurransen har forandret seg mye de siste sesongene.

SER DU DET?: Therese Johaug kaller det hele for et langrennsfenomen. Video: Marie Røssland / Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det er en del av begrunnelsen til at Sundby planlegger å stå over.

– Slik programmet i Tour de Ski ser ut nå, som i utgangspunktet har endret seg ekstremt mye siden jeg hadde mine beste år der, så er nok mine vinnersjanser ganske mye større i de fire ukene som kommer etterpå enn i touren. Det må jeg ta hensyn til når jeg er 35 år. Jeg kan ikke være med for å bli nummer 7, men jeg må være med for å vinne, sier Sundby.

Tour de Ski er denne sesongen fra 28. desember til 5. januar. Forrige sesong var det Johannes Høsflot Klæbo som stakk av med sammenlagtseieren i herreklassen. I kvinneklassen vant Ingvild Flugstad Østberg.

I fjor valgte en rekke stjerner å stå over konkurransen, blant andre Therese Johaug og Charlotte Kalla. I tillegg var det en rekke utøvere som valgte å stå av underveis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media