Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Planlegger kvalik om siste Champions League-plass

Vil øke spenningen i Premier League.

KRITISKE: Liverpool og Manchester United, her representert ved Edwin van der Sar, Fernando Torres og Rio Ferdinand, ønsker at dagens system skal opprettholdes. Foto: EPA/Steve Woods
KRITISKE: Liverpool og Manchester United, her representert ved Edwin van der Sar, Fernando Torres og Rio Ferdinand, ønsker at dagens system skal opprettholdes. Foto: EPA/Steve Woods Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En plass blant de øverste fire på Premier League-tabellen gir ikke bare spill i Champions League. Med den prestisjefulle turneringen følger enorme inntekter.

Liverpool tjente for eksempel omlag 220 millioner kroner på sin deltakelse i 2008, bare i premiepenger.

Nå planlegger Premier League å ta vekk Champions League-plassen fra laget som havner på fjerdeplass i ligaen. I stedet skal lagene fra 4. til 7. plass spille kvalifisering om den, skriver The Guardian.

Topp 4-klubbene negative
Planen ble presentert på et møte i ligaen 4. februar. Premier League-direktør Richard Scudamore ble gitt et mandat til å videreutvikle forslaget foran et nytt møte i april, trolig med tanke på tabellsituasjonen ved sesongslutt i 2011.

Ifølge den britiske avisa har Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool - de tradisjonelle topp 4-klubbene - motsatt seg forslaget.

Alle de andre 16 klubbene likte ideen, som ble lagt fram for at spenningen i Premier League skal økes på tampen av sesongen. Disse klubben mener at kvaliken fører til at enda flere kamper får større betydning når en gruppe lag jager en 7. plass.

I tillegg kan en slik playoff, med semifinaler og finale, fungere som en erstatning for 39-kampforslaget som ble lagt fram for to år siden.

Tjener mest i England
Ifølge Uefa hanker topp 4-klubbene inn fra åtte til 13 prosent av sin omsetning i Champions League, resten tjenes i Storbritannia. For at et forslaget skal stemmes gjennom trenger bare 14 av Premier League-klubbene å vende tommelen opp.

Et liknende system er blitt prøvd ut i Nederland. Æresdivisjonen gikk bort fra det etter 2008-sesongen, da Twente slo ut Ajax i kampen om Champions League-plassen.

PREMIER LEAGUE-SJEF: Direktør Richard Scudamore skal se nærmere på forslaget om playoff til Champions League. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
PREMIER LEAGUE-SJEF: Direktør Richard Scudamore skal se nærmere på forslaget om playoff til Champions League. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!