Planlegger ny variant av Royal League

Målet er avspark i januar.

TIL ROYAL LEAGUE: Morten Moldskred scoret ett av målene da Rosenborg slo Vålerenga. Begge lagene er sikret en plass i Royal League til vinteren, dersom turneringen blir gjennomført. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
TIL ROYAL LEAGUE: Morten Moldskred scoret ett av målene da Rosenborg slo Vålerenga. Begge lagene er sikret en plass i Royal League til vinteren, dersom turneringen blir gjennomført. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Royal League sleit med å fylle tribunene forrige gang. Laber interesse førte også til at tv-selskapene ikke var begeistret for en ny runde da turneringen ble skrinlagt i 2007.

I tre sesonger på rad har den blitt avlyst.

Nå jobbes det for å få den kongelige cupen på beina igjen.

12 lag som før Royal League overlevde tre vintre, og danske lag (FC København og Brøndby) gikk til topps hver sesong. Allerede til vinteren kan norske lag får sjansen til å pynte litt på statisikken.

- Vi håper vi kan få den i gang til vinteren. Klubbene er interessert og nå prøver vi å få til en medieavtale, sier Royal League-direktør Børge Bach til Tipsbladet.dk.

Som tidligere er det snakk om å samle de 12 beste lagene i Skandinavia, med fire lag fra hvert land. Selve gjennomføringen blir derimot litt annerledes.

- Vi kommer ikke til å spille i Norden hele veien, sånn blir det ikke denne gangen. Planen er at de innledende rundene i slutten av januar og starten av februar skal spilles i løpet av en toukersperiode på La Manga i Spania. Deretter fortsetter turneringen i Skandinavia, hvor ideen er å spille på Uefas kampdager, sier Bach.

AaFK på RL-plass Men som tidligere er det medieinteressen som vil avgjøre om det blir noen turnering i vinter.

Royal League-ledelsen er avhengig av å selge turneringen til tv-kanaler i de tre landene.

- Premiepengene avhenger av størrelsen på medieavtalen vi forhåpentligvis får i land, men vi skulle gjerne hatt en gulrot å tilby lagene - selv om det sportslige aspektet selvfølgelig skal være avgjørden, sier Royal League-direktøren.

I øyeblikket er det Rosenborg, Vålerenga, Tromsø og Aalesund som ligger på «Royal League-plass» i Tippeligaen. Malmö, Helsingborg, Örebro og Elfsborg er topp fire i Sverige, mens det foreløpig er uklart hvordan danskene vil gjøre det.

Enten kommer topp fire fra forrige sesong (FCK, OB, Brøndby og Esbjerg) med, eller så gis plassen til de som er topp fire ved vinterpausen.