- Planlegger sjokkretur

Wayne Rooney (33) skal være aktuell som spillende trener i Derby. På sikt kan han være ute etter Solskjærs jobb i United.

TILBAKE TIL ENGLAND?: Wayne Rooney kan være på vei bort fra D.C. United i Washington. Foto: NTB scanpix
TILBAKE TIL ENGLAND?: Wayne Rooney kan være på vei bort fra D.C. United i Washington. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Flere engelske medier meldte i går kveld at Wayne Rooney er aktuell som spillende trener i Derby.

Klubben befinner seg i The Championship. Den tidligere Manchester United-stjerna er angivelig villig til å si opp i kontrakten med D.C. United i Washington, to år før den løper ut.

Rooney har uttalt at han sikter seg inn mot en trenerjobb. Eventyrhistorien til Frank Lampard - den forrige Derby-treneren - har gitt blod på tann. 41-åringen er i dag trener i Chelsea. Og det er en likende historie Rooney skal se for seg: At han en dag blir trener i Manchester United.

- Derby er interessert i å gjøre Wayne Rooney til spillende trener, skriver BBC.

STOR FAMILIE: Kona Coleen Rooney har visstnok et intenst ønske om å vende tilbake til England. Her er hun og Wayne med parets fire sønner på Wembley Stadium i november i fjor. Sønnene heter Kai Wayne, Klay Anthony, Kit Joseph og Cass Mac. Foto: NTB scanpix
STOR FAMILIE: Kona Coleen Rooney har visstnok et intenst ønske om å vende tilbake til England. Her er hun og Wayne med parets fire sønner på Wembley Stadium i november i fjor. Sønnene heter Kai Wayne, Klay Anthony, Kit Joseph og Cass Mac. Foto: NTB scanpix Vis mer

Daily Mail melder at angrepsspilleren fløy over fra USA til England mandag kveld. The Telegraph forteller nyheten under vignetten «eksklusivt».

- Rooney er i samtaler om en ekstraordinær retur til engelsk fotball, heter det. Det er agenten, Paul Stretford, som angivelig har ført samtalene med klubben.

Overgangsvinduet i England stenger 8. august. Derby skal ha et ønske om at Rooney er på plass før fristens utløp.

Åpnet med seier

Angrepsspilleren har vært i D.C. United siden 2018. Før dette var han et år i Everton. Men først og fremst huskes han for åra i Manchester United - fra 2004 til 2017. Han har 120 kamper og 53 mål for England.

Nederlenderen Phillip Cocu overtok som Derby-trener etter Lampard. Laget sesongåpnet i går kveld med å slå Huddersfield 2-1 borte på The John Smith’s Stadium. På pressekonferansen etter kampen ville Cocu verken bekrefte eller avkrefte at Rooney er på vei til klubben.

- For øyeblikket kan jeg ikke si noe. Vi jobber med å gjøre laget komplett. Det er det ikke ennå. Men jeg kan ikke røpe noen navn før jobben er gjort.

Ensom

Rooney er gift med Coleen Rooney (33). Sammen har de fire sønner: Kai Wayne, Klay Anthony, Kit Joseph og Cass Mac.

Engelske medier har tidligere skrevet at Coleen føler seg ensom i Washington og at hun har et intenst ønske om å flytte tilbake til England.

Allerede nå kan muligheten dukke opp.