Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Plassen er min

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Bodø/Glimt 1-1. Pascal Simpson tok seg til håret, støttet seg på lårene og ristet skuffet på hodet. Vålerenga hadde ikke klart det. Men bak ryggen på Vålerengas målscorer ruslet en 22-åring fornøyd av banen. Han er keeper og heter Øyvind Bolthof.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er keeperplassen min, sier Øyvind Bolthof til Dagbladet. - Jeg hadde full forståelse for den avgjørelsen som ble tatt da Miko (Kaven) fikk spille Chelsea-kampene, men nå skal jeg bli stående her. Forhåpentligvis ut sesongen. # Øyvind Bolthof var Drillos store lyspunkt på en trang ligafødsel for Vålerenga. For en gangs skyld denne våren fungerte det perfekt mellom stengene. For da Vålerenga ikke klarte å vinne annet enn sjansestatistikken holdt tredjekeeperen hjemmelaget til poengdeling.

Med to kjemperedninger.

- Vi var klar over at vi hadde en bra keeper i tillegg, sier Drillo. - Det er aldri noen som har tvilt på Øyvind.

Bolthof har alt

Men:

Vålerenga kjøpte finske Miko Kaven fra skotske Motherwell da Tore Krogstad ble langtidsskadd. Og; De kjøpte ham som nytt førstevalg. Men etter Kavens skade i Nederland, og Øyvind Bolthofs glitrende serieåpning på Bislett, må rangeringa justeres.

Med Bolthof på topp.

- Utgangspunktet for sesongen var at det skulle være Tore (Krogstad) og meg, sier Øyvind Bolthof.

- Men da det ble klart at Tore ble lenge borte, så trengte vi en til. Og derfor kjøpte Vålerenga Miko. Det var helt greit for meg.

- Men du havnet bak ham også?

- Ja, og det har jeg forholdt meg til. Men nå har jeg fått vise meg fram. Jeg er god nok, sier Øyvind Bolthof.

Etter Chelsea-kampen på Ullevaal skrev jeg at Miko Kaven var en keeper uten armer. God med beina - javel - men fryktelig vinglete med fangstredskapen.

Men i Bolthof har Vålerenga fått en fyr med to av hvert.

Og:

Han er veldig god med beina han også.

- Jeg spilte ute til jeg var 15 år, sier Øyvind Bolthof. - Det har nok mye med det å gjøre. Og derfor kan jeg bruke begge beina. Som keeper er det en stor fordel.

Drillo må terpe

Baklengsmålet han fikk av Glimts Eivind Eriksen var han sjanseløs på. Det kom på en forsvarsfeil Drillo garantert vil snakke om til uka. Og effektivitet bør også bli et tema på Vålerengas treningsfelt. Årets første sjanser på Bislett var nemlig store nok til tre poeng.

- Et par av dem var virkelig svære, sier Olsen. - Klart vi burde vunnet. Men vi slet fælt for å komme i gang i denne kampen. Det som skjedde etter den første halvtimen er jeg stort sett fornøyd med.

- Du valgte 4-4-2?

- Ja, og det kommer nok til å bli det på Bislett. Det har litt med banestørrelsen å gjøre og at det tross alt er vår hjemmebane. Men ute ligger det an til 4-5-1. Vi får ta det fra kamp til kamp, sier Drillo.