Plast i Kollen - turistene betaler

Både Hoppkomiteen i Norges Skiforbund, Kollenhopp og løperne ivrer etter å få plastlagt Holmenkollen slik at den kan hoppes i hele året. I fellesskap har de klekket ut en genial idé når det gjelder finansieringen: å la turistene i Holmenkollen betale gildet.

Årlig er det 1,2 millioner besøkende i Holmenkollen. 770000 av disse busses til verdens mest kjente hoppanlegg. Mange av de besøkende dåner bare av å se hopptårnet i Kollen.

Nå er håpet at de også skal kunne se hopping når de besøker Kollen i sommerhalvåret. For en 50-lapp skal de få oppleve svev på langt over 100 meter uten at det fins et snøfnugg i mils omkrets.

Plastlegging av Kollen koster cirka 4,5 millioner kroner. Den utgiften vil kjapt kunne være tjent inn med en beskjeden reklame på kulkanten. Inngangspengene fra de mange turistene kan finansiere resten:

  • Lønn til hopperne (som for eks. kan sette utfor mellom klokka 10 og 14).
  • Driften av Kollenhopp.
  • Tilskudd til Skiforeningen for leie av bakken.
  • Vinterens verdenscuprenn i Holmenkollen er søndag 15. mars.

- Plasthopping i Kollen kan bli en suksess for alle parter. Porselenssporet ligger der, det er bare plasten som mangler. Hoppkomiteen bidrar med all mulig støtte, men har ingen penger til å satse på ideen, sier HK-leder Odd Hammernes til Dagbladet.