Plastgull på såret

Under sju uker etter å ha røket leddbåndet i høyre ankel, sto Bjørn Einar Romøren på toppen av seierspallen i plast-NM igjen - for tredje gang på rad.

TRONDHEIM (Dagbladet): 22. august røk Bjørn Einar Romøren leddbåndet i den høyre ankelen under trening på Toppidrettsenteret i Oslo. Fire og ei halv uke seinere hoppet han igjen i Lahti.


I går vant han plast-NM for tredje gang på rad.

- Jeg lar meg ikke knekke av motgang. Dessuten blir jeg ikke bedre hvis alt går på skinner. I stedet for å deppe over ankelskaden, har den gjort meg enda mer tent på å vise meg fram, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

Vinglepedaler

Storbakkemesterskapet i går viste at han har brukt skadeperioden godt.

- Blant annet har jeg trent mye på en ergometersykkel med vinglepedaler. Den tilhører Olympiatoppen, og gjorde at jeg også fikk litt hoppfølelse når jeg syklet. Når jeg prøvde meg igjen på plast i Lahti, følte jeg meg godt forberedt.

Landslagskompisene hjalp Romøren gjennom skadeperioden.

- Siden jeg bare var hjemme og trente, fikk jeg verken testet ski eller hoppdresser. Roar Ljøkelsøy ga meg hele tida tilbakemeldinger på skitestene, mens hele laget fortalte om sine erfaringer med de forskjellige dressene. I går vant jeg med en grønn norsk dress, sier Romøren.

- Ikke optimalt

De to hoppene var han ikke like godt fornøyd med som han var med skiene og den nye dressen.

- Sistehoppet på 132,5 meter var skikkelig tynt, selv om det holdt til seier. Jeg er mer fornøyd med utviklingen enn med prestasjonen i Granåsen i går, sier Romøren, som i dag reiser til årets siste plastsamling, i Courchevel og Innsbruck sammen med Daniel Forfang, Sigurd Pettersen, Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Henning Stensrud og Tommy Ingebrigtsen.

Landslagstrener Mika Kojonkoski blir også med. Han skulle vært i Granåsen i går, men holdt seg i Finland fordi faren hans er sjuk.

- Tror Mika fortsetter

- Jeg skulle pratet med Mika i går, men tar det seinere. Selv tror jeg han fortsetter som landslagstrener i to år til. Mika har kontrakt ut 2006-sesongen, og har tilbud ut 2008-sesongen pluss opsjon på to år til. Svaret har han lovt før v-cupstarten i Kuusamo, sier hoppkomitéleder Steinar Johannessen.

FRISKMELDT: Bjørn Einar Romøren er de siste åras plastkonge i norsk hopp. I går holdt han på å glippe i sistehoppet, men 132,5 meter holdt til Romørens tredje NM-gull på plast.