Platini åpen for ny avstemning rundt Qatar-VM

Dersom det kommer bevis om korrupsjon.

UEFA-PRESIDENT:  Michel Platini utelukker ikke ny avstemning rudnt fotball-VM i Qatar dersom det kommer nye beviser. Foto:  EPA/SALVATORE DI NOLFI
UEFA-PRESIDENT: Michel Platini utelukker ikke ny avstemning rudnt fotball-VM i Qatar dersom det kommer nye beviser. Foto: EPA/SALVATORE DI NOLFIVis mer

UEFA-president Michel Platini sa onsdag at han støtter en ny avstemning om fotball-VM i 2022 dersom det kommer fram bevis for korrupsjon da Qatar fikk mesterskapet.

- Selv ble jeg ikke påvirket før avstemningen, sa Platini til den franske TV-kanalen TF1.

- I mine øyne ble avstemningen avviklet på forsvarlig og gjennomskinnelig vis. Dersom det vises at det var korrupsjon, må tildelingen gjøres om igjen, men det vet vi i øyeblikket ikke.

Platini har aldri lagt skjul på at han stemte på Qatar. Han begrunnet det med at han vil bidra til å utvikle fotballen i deler av verden som ikke tidligere har arrangert VM.

De siste årene har han likevel tatt til orde for å flytte mesterskapet i 2022 til vinteren for å unngå den intense heten som preger ørkenstaten på den tiden av året mesterskapet tradisjonelt avvikles.

Beskyldninger Russland (2018) og Qatar (2022) ble tildelt hvert sitt VM-sluttspill etter en kampanje og en avstemningsprosess som har vært gjenstand for hardnakkede beskyldninger om bestikkelser og stemmekjøp.

FIFAs etiske kommisjon har foretatt en gransking av omstendighetene ved tildelingene, men det internasjonale fotballforbundet har motsatt seg krav om å gjøre hele rapporten offentlig.

Platini er blant dem som har tatt til orde for at rapporten må offentliggjøres. Det har også Michael Garcia, som ledet granskingen og utarbeidet rapporten.

(NTB)