Michel Platini frykter søksmål fra europeiske klubber som ikke tilfredsstiller UEFAs nye, strenge økonomiske regler. UEFA-president ber EU om hjelp for å hindre rettssaker. Foto: AP Photo / Scanpix
Michel Platini frykter søksmål fra europeiske klubber som ikke tilfredsstiller UEFAs nye, strenge økonomiske regler. UEFA-president ber EU om hjelp for å hindre rettssaker. Foto: AP Photo / ScanpixVis mer

Platini ber om EU-hjelp

Frykter søksmål fra Rike klubber.

Michel Platini frykter søksmål fra europeiske klubber som ikke tilfredsstiller UEFAs nye, strenge økonomiske regler. UEFA-president ber EU om hjelp for å hindre rettssaker.

Neste sesong har UEFA bestemt at de kan ekskludere lag fra europacupene i fotball dersom klubbene ikke respekterer de nye økonomiske fairplayreglene.

Platini ber EU om beskyttelse slik at klubber som blir utestengt for regelbrudd ikke kan gå til rettssak mot Det europeiske fotballforbundet.

Allerede i høst har sveitsiske Sion gått til sak. De nekter å godta utestengelsen for bruk av spillere UEFA mener ikke hadde spilletillatelse for, og som ga Celtic sveitsernes plass i europaligaen. Nå har Platini vært i samtaler med EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso.

- Jeg vet at klubber vil ta oss til retten. Det er det første de vil gjøre (om de blir ekskludert), sier Platini til La Gazzetta dello Sport.

- Det er derfor jeg har møtt Barroso og bedt om juridisk beskyttelse. Jeg fortalte ham «dersom du tror på det jeg gjør for fotballen, så må du beskytte meg. Ellers blir dette vanskelig».

- Hva skjer dersom en utestengt klubb saksøker oss for 10 millioner euro, og ti klubber blir kastet ut. Skal UEFA måtte legges ned? Han (Barroso) fortalte meg at han vil ta tak i dette, sier UEFA-president Platini.

I intervjuet snakker Platini også om at fotball-VM i Qatar i 2022 bør ga på vinteren og at gamleklubben Juventus ikke vil få hjelp fra ham i jakten på å få tilbake to seriegull som ble inndratt etter den omfattende kampfiksingen i italiensk fotball.

(NTB)