Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Platini ferdig som UEFA-president

Michel Platini trekker seg.

FERDIG SOM UEFA-PRESIDENT: Michel Platini trekker seg. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FERDIG SOM UEFA-PRESIDENT: Michel Platini trekker seg. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

Michel Platini (60) er ferdig som UEFA-president. Det er klart etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) kun reduserte utestengelsen gitt av FIFA fra seks til fire år.

Platinis advokater bekrefter at Platini trekker seg som UEFA-president.

Bakgrunnen for utestengelsen er en overføring fra FIFA og organisasjonens daværende president Sepp Blatter til Michel Platini på to millioner sveitserfranc (vel 17 millioner kroner) i 2011. Angivelig var det betaling for konsulentarbeid gjort for FIFA mange år tidligere, men FIFAs etiske komité kjøpte ikke forklaringen.

Franske Platini har vært UEFA-president siden 2007, og han har vært sentral i planleggingen av fotball-EM i sitt eget hjemland denne sommeren. Nå vil i stedet åpningskampen mellom Frankrike og Romania 10. juni spilles uten hans tilstedeværelse.

Han har tidligere erkjent at «kampen er over» om han ikke fikk medhold fra CAS.

Det er fremdeles uvisst når Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kommer til å velge organisasjonens neste president. Dette skal diskuteres på et styremøte i forbindelse med europaligafinalen 18. mai.

UEFA har ikke utnevnt en midlertidig president, men den spanske visepresidenten Angel Maria Villar har utført Platinis oppgaver under utestengelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media