IKKE FORNØYD: Michel <b>Platini. Foto: NTB Scanpix</b>
IKKE FORNØYD: Michel Platini. Foto: NTB ScanpixVis mer

Platini forlanger CAS-forklaring

Tidligere UEFA-president Michel Platini mener Idrettens voldgiftsrett (CAS) skylder ham en forklaring på hvorfor han ble utestengt fra all fotball i fire år.

Platini ble i utgangspunktet ilagt åtte års utestengelse for brudd på idrettens etiske regelverk. Det internasjonale fotballforbundets appellkomité reduserte straffen til seks år, og den påfølgende behandlingen i CAS endte med fire års utestengelse.

Selv håpet den franske fotballegenden i det lengste å bli frikjent, men da CAS-kjennelsen var avsagt erkjente han at slaget var tapt.

Nå varsler likevel Platinis advokater at den tidligere UEFA-presidenten ikke føler seg ferdig med saken. I et brev til CAS ber advokatene om at voldgiftsretten begrunner sin kjennelse i saken «så raskt som mulig».

Videre stemples idrettsdomstolens opptreden i saken som «uakseptabel».

Platini ble utestengt som følge av en pengeoverføring han mottok fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter på rundt 17 millioner kroner. Ifølge Blatter var overføringen i 2011 en betaling for tjenester Platini skal ha utført for FIFA rundt årtusenskiftet.

Ingen av partene har klart å fremlegge dokumentasjon på franskmannens arbeid.

Platini skal samtidig ha fungert som rådgiver for FIFA fra 1999 til 2002 uten å motta kompensasjon for arbeidet. De tidligere fotballtoppene hevder utbetalingen i 2011 var en ryddig måte å løse den utestående lønnsutbetalingen på.

CAS har denne uken gjennomført en høring i forbindelse med Sepp Blatters ankebehandling. Det er ventet at den tidligere FIFA-presidenten får sin endelige kjennelse i løpet av noen uker.

Blatter har gjort det klart at han vil akseptere den endelige dommen i CAS.

(NTB)