Platini forstår ikke Wenger

I ordkrig om Henry.

(Dagbladet.no): Thierry Henry har bare vært en skygge av seg selv denne sesongen, og går glipp av de resterende kampene på grunn av en muskelskade i mage og lyske.

I går forsikret Henry at de mange skadeproblemene ikke skyldtes alderen - men kom som et resultat av et knallhardt kampprogram. Manager Arsene Wenger valgte å legge skylda på den franske landslagsledelsen.

- Jeg mener Thierry er blitt styrt dårlig av det franske landslaget. De hentet ham til vennskapskampen mot Bosnia 16. august - mindre enn 14 dager etter at han avsluttet ferien - og de lot ham spille i samtlige 90 minutter. Hvorfor måtte de gjøre det, sa Wenger.

Som for øvrig selv benyttet Henry i serieåpningen mot Aston Villa i forkant av landskampen.

UEFA-president Michel Platini forstår ikke bæret av Wengers argumentasjon.

- Jeg kan ikke forstå at han er skadet fordi han spilte en kamp i august. Jeg kan ikke forstå hvorfor Thierry Henry er skadet i mars fordi han spilte en kamp i Bosnia i august. Jeg er ingen fysioterapeut, men jeg kan ikke forstå hvordan han kan bli skadet etter en kamp han spilte for seks måneder siden, sier Platini ifølge Sky Sports.

SKADEKRANGEL: Thierry Henry er ute resten av sesongen, men hvem som har skylden er foreløpig uvisst. Foto: REUTERS
SKADEKRANGEL: Thierry Henry er ute resten av sesongen, men hvem som har skylden er foreløpig uvisst. Foto: REUTERS Vis mer
<B>INGEN FYSIOTERAPEUT:</B> Men Michel Platini forstår uansett ikke hvordan Henry kan være skadet på grunn av en kamp han spilte for et halvt år siden.
<B>KJEFTER PÅ FRANKRIKE:</B> Arsene Wenger har funnet årsaken til Henrys skadeproblemer: En vennskapskamp mot Bosnia i august i fjor.