Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Platini gir ikke opp hvitt kort: - Nå må vi overbevise Fifa

Åpner for utvisningsminutter i fotballen.

VIL INNFØRE HVITT KORT: UEFA-president Michel Platini gir ikke opp planen om å innføre et tredje kort i fotballdommeres sanksjonsmuligheter. Foto: AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN
VIL INNFØRE HVITT KORT: UEFA-president Michel Platini gir ikke opp planen om å innføre et tredje kort i fotballdommeres sanksjonsmuligheter. Foto: AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN Vis mer

UEFA-president Michel Platini gir ikke opp planen om å innføre et tredje kort i fotballdommeres sanksjonsmuligheter.

- Hvitt kort er et nytt initiativ. Det kan brukes til å påvirke fotballspilleres oppførsel. Skuespill og kritikk mot dommerne godtas ikke av folk som elsker fotball, og med det hvite kortet får dommeren flere muligheter, sa han under en idrettskonferanse i Dubai.

- Med hvitt kort kan han vise en spiller av banen i noen minutter, kanskje fem eller ti. Det vil gjøre fotball mer populært blant folk som ikke liker dårlig oppførsel. Utvisning med hvitt kort vil heller ikke medføre utelukkelse. Jeg synes vi bør lære av andre idretter, som rugby, der de bruker dette systemet.

Franskmannen har luftet tanken om tidsbegrenset utvisning også tidligere i år, men han ble møtt med kraftig motbør fra FIFA-president Sepp Blatter.

- Gult og rødt kort skal fortsatt eksistere, men det vil være interessant å ha en mulighet til, mener Platini.

- Nå må vi bare overbevise FIFA.

UEFA-presidenten vil også forenkle offsideregelen for å nå et større publikum.

- Vi må gjøre regelen slik at alle som sitter foran TV-skjermen også forstår hva offside er, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media