Platini i ny bok: Vil innføre hvitt kort i fotballen

Som gir ti minutter på sidelinja.

HVITT KORT?: Uefa-president Michel Platini skriver foreslår i sin nye bok blant annet å innføre hvitt kort i fotball og muligheten til å benytte seg av fem innbyttere. Foto: AP Photo/Riccardo De Luca
HVITT KORT?: Uefa-president Michel Platini skriver foreslår i sin nye bok blant annet å innføre hvitt kort i fotball og muligheten til å benytte seg av fem innbyttere. Foto: AP Photo/Riccardo De LucaVis mer

(Dagbladet): Uefa-president Michel Platini kom i fjor med et forslag om at istedenfor å gi gule kort på fotballbanen, skulle man innføre utvisningsminutter, likt dem som finnes i blant annet håndball og ishockey.

I sin nye bok, Parlons Football, fører han den ideen videre. Det med et forslag om å innføre hvitt kort.

Spilleren som da gis et hvitt kort, må tilbringe ti minutter på sidelinjen.

- Det skal ikke bli forvekslet med et gult kort, som er dedikert til vanlige regelbrudd i spillet, skriver Platini ifølge The Telegraph.

I boka skriver han også at han ønsker å innføre at det blir mulig å gjøre to bytter i pausen i tillegg til de vanlige tre man har i en kamp.

Redusere Fifa-presidentens makt Blant de andre ideene Platini legger fram i boka, er å redusere makta til Fifas president.

- Fifa opererer ofte som en valgmaskin i tjeneste for å opprettholde en mann, skriver Platini ifølge Telegraph.

Da Platini la forslaget på bordet i fjor, fikk han ikke særlig oppbakking av Fifa-president Sepp Blatter, som nylig var på besøk i Norge.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skulle endre på noe når vi allerede har reglene på plass, sa Blatter.