Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michel Platini sørget for at Frankrike unngikk Brasil

Platini innrømmer å ha trikset med VM-trekning

Den franske fotballegenden Michel Platini (62) innrømmer at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen.

Foto: Åserud, Lise
/ NTB scanpix
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix Vis mer

20 år etter at Frankrike tok VM-gull på hjemmebane kommer 62-åringen med den oppsiktsvekkende innrømmelsen i et intervju med radiostasjonen France Bleu.

Michael Platini, som var med og ledet organisasjonskomiteen, sier at da VM-kampplanen ble satt opp, sørget man for at Frankrike ikke kunne møte Brasil før finalen.

Foran VM i 1998 var Brasil regnet som verdens beste lag, mens Frankrike var ansett for å være nummer to.

- Dersom vi endte først i vår gruppe og Brasil først i sin, kunne vi ikke møtes før i finalen. Frankrike mot Brasil i finalen, det var en drøm for alle, sa 62-åringen leende og fortsatte:

- Det var litt triksing.

Det ble til slutt en drømmefinale mellom de to landene, en kamp VM-arrangørene altså gjorde alt de kunne for at skulle bli en realitet.

- Tror du ikke andre arrangører av VM har gjort noe lignende? Spurte Platini.

Frankrike vant finalen 3-0 mot Brasil.

Michael Platini er per dags dato utestengt fra all internasjonal fotball for å ha mottatt en 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra FIFA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media