Platini kan bli FIFA-joker

PARIS (Dagbladet): Sinnene koker i FIFAs toppsjikt etter det stormfulle møtet i Zürich fredag. Det store spørsmålet er om generalsekretær Sepp Blatter stiller som presidentkandidat. I så fall får han Michel Platini med seg.

Blatter bekrefter til sportsavisa l'Equipe at det er kontakt mellom dem. Platini selv vil ikke kommentere, men hvis Blatter blir FIFAs nye president kunne Platini bli hans tekniske direktør - etter fotball-VM.

Platini vil ikke tenke på noe annet nå, og han synes det er synd at alle er mer opptatt av hva som foregår i maktens kulisser enn på banen.
81 år gammel forlater omsider brasilianeren Joao Havelange FIFAs presidenttrone. Hittil er det bare en erklært kandidat til å ta over - den svenske UEFA-presidenten Lennart Johannson (62). Han er Havelanges erkefiende etter at Johansson kalte ham «en diktator».

Havelange manøvrerer for at Sepp Blatter, 62, FIFAs generalsekretær siden 1981, skal ta over. Problemet på FIFA-møtet i Zürich fredag var at Blatter ikke ville si om han er kandidat. Han kan vente til fristen løper ut 7. april. FIFA-medlemslandene velger sin nye president 8. juni.

Blatter trenger Platinis støtte, og den franske fotballegenden er interessert i en fast, lønnet FIFA-toppjobb etter fotball-VM.