Platini mener Qatar må dele VM med nabolandene

- Vil være bra for utviklingen av fotballen i regionen.

BØR DELE PÅ BYRDEN: Uefa-president Michel Platini (t.v.) støtter Fifa-president Sepp Blatter i at fotball-VM i Qatar i 2022 bør spilles vinterstid, men mener også at mesterskapet bør deles mellom flere av statene i regionen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Martin Meissner
BØR DELE PÅ BYRDEN: Uefa-president Michel Platini (t.v.) støtter Fifa-president Sepp Blatter i at fotball-VM i Qatar i 2022 bør spilles vinterstid, men mener også at mesterskapet bør deles mellom flere av statene i regionen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Martin MeissnerVis mer

UEFA-president Michel Platini mener at VM i 2022 ikke bare bør flyttes til vinteren, men at Qatar må dele det med andre land i regionen.

Platini, som er medlem i FIFA-styret, sier til avisen L'Equipe at det eneste fornuftige vil være å avvikle mesterskapet vinterstid på grunn av den sterke varmen i Qatar om sommeren.

- Det er nødvendig å ha de best mulige forhold for spillere, tilskuere og alle som ønsker å følge mesterskapet. Da er ikke VM om vinteren en dum idé. Det er iallfall bedre enn å spille i 55 varmegrader, sier han.

- Jeg støtter tanken om å flytte VM til vinteren og dele kampene mellom flere land i Persiabukta. Det vil være bra for utviklingen av fotballen i regionen, mener Platini.

FIFA-president Sepp Blatter har flere ganger ymtet om en mulig flytting til vinteren, og han har åpnet for å utsette VM til november og desember 2022 i stedet for å framskyte det til januar og februar (som ville gi kollisjon med vinter-OL).

Mohamed Bin Hammam fra Qatar, som er president i Det asiatiske fotballforbundet, er ingen tilhenger av ideene om å flytte og dele VM.

- Jeg støtter ikke tanken om VM om vinteren. Jeg står ved mitt lands søknad og FIFAs tildeling, som gikk ut på at VM i 2022 skal spilles i Qatar i juni og juli, sier han.

(NTB)