Platini mener Qatar må dele VM med nabolandene

- Vil være bra for utviklingen av fotballen i regionen.

BØR DELE PÅ BYRDEN: Uefa-president Michel Platini (t.v.) støtter Fifa-president Sepp Blatter i at fotball-VM i Qatar i 2022 bør spilles vinterstid, men mener også at mesterskapet bør deles mellom flere av statene i regionen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Martin Meissner
BØR DELE PÅ BYRDEN: Uefa-president Michel Platini (t.v.) støtter Fifa-president Sepp Blatter i at fotball-VM i Qatar i 2022 bør spilles vinterstid, men mener også at mesterskapet bør deles mellom flere av statene i regionen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Martin Meissner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UEFA-president Michel Platini mener at VM i 2022 ikke bare bør flyttes til vinteren, men at Qatar må dele det med andre land i regionen.

Platini, som er medlem i FIFA-styret, sier til avisen L'Equipe at det eneste fornuftige vil være å avvikle mesterskapet vinterstid på grunn av den sterke varmen i Qatar om sommeren.

- Det er nødvendig å ha de best mulige forhold for spillere, tilskuere og alle som ønsker å følge mesterskapet. Da er ikke VM om vinteren en dum idé. Det er iallfall bedre enn å spille i 55 varmegrader, sier han.

- Jeg støtter tanken om å flytte VM til vinteren og dele kampene mellom flere land i Persiabukta. Det vil være bra for utviklingen av fotballen i regionen, mener Platini.

FIFA-president Sepp Blatter har flere ganger ymtet om en mulig flytting til vinteren, og han har åpnet for å utsette VM til november og desember 2022 i stedet for å framskyte det til januar og februar (som ville gi kollisjon med vinter-OL).

Mohamed Bin Hammam fra Qatar, som er president i Det asiatiske fotballforbundet, er ingen tilhenger av ideene om å flytte og dele VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer