Platini nekter for at millionutbetalingen er mistenkelig

Blatter i trøbbel.

MEKTIGE KARER: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) er under etterforskning i Sveits. En millionutbetaling setter nå også UEFA-president Michel Platini i dårlig lys. Foto: AFP / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix
MEKTIGE KARER: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) er under etterforskning i Sveits. En millionutbetaling setter nå også UEFA-president Michel Platini i dårlig lys. Foto: AFP / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), franskmannen Michel Platini, sier at det ikke er noe mistenkelig ved den millionutbetalingen han mottok fra FIFA.

I 2011 fikk Platini to millioner sveitser franc fra Sepp Blatter og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Denne utbetalingen står svært sentralt i den saken sveitsisk påtalemyndighet har reist mot Blatter, der den mektige FIFA-presidenten blir mistenkt for, blant annet, korrupsjon.

- Jeg fikk denne betalingen for kontraktsarbeid jeg gjorde for FIFA. Dette er kun betaling jeg fikk for arbeid jeg gjorde for organisasjonen etter avtale, forteller Platini. Han sier han er glad for at han har fått muligheten til å forklare seg om dette til sveitsiske myndigheter, som har satt Blatter under etterforskning.

Saken stiller også Platini i et dårlig lys, men franskmannen gjør alt han kan for å komme fra denne saken med æren i behold.

Startet i mai Saken som har ridd FIFA som en mare i sommer startet i mai måned. Da ble flere fremstående representanter og tillitsvalgte i organisasjonen arrestert mistenkt for korrupsjon. BBC skriver at det helt siden den gang har vært spekulert i om også Blatter på et tidspunkt kom til å bli direkte blandet inn i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.