<strong>MEKTIGE KARER:</strong> FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) er under etterforskning i Sveits. En millionutbetaling setter nå også UEFA-president Michel Platini i dårlig lys. Foto: AFP / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix
MEKTIGE KARER: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) er under etterforskning i Sveits. En millionutbetaling setter nå også UEFA-president Michel Platini i dårlig lys. Foto: AFP / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix Vis mer

Platini nekter for at millionutbetalingen er mistenkelig

Blatter i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), franskmannen Michel Platini, sier at det ikke er noe mistenkelig ved den millionutbetalingen han mottok fra FIFA.

I 2011 fikk Platini to millioner sveitser franc fra Sepp Blatter og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Denne utbetalingen står svært sentralt i den saken sveitsisk påtalemyndighet har reist mot Blatter, der den mektige FIFA-presidenten blir mistenkt for, blant annet, korrupsjon.

- Jeg fikk denne betalingen for kontraktsarbeid jeg gjorde for FIFA. Dette er kun betaling jeg fikk for arbeid jeg gjorde for organisasjonen etter avtale, forteller Platini. Han sier han er glad for at han har fått muligheten til å forklare seg om dette til sveitsiske myndigheter, som har satt Blatter under etterforskning.

Saken stiller også Platini i et dårlig lys, men franskmannen gjør alt han kan for å komme fra denne saken med æren i behold.

Startet i mai Saken som har ridd FIFA som en mare i sommer startet i mai måned. Da ble flere fremstående representanter og tillitsvalgte i organisasjonen arrestert mistenkt for korrupsjon. BBC skriver at det helt siden den gang har vært spekulert i om også Blatter på et tidspunkt kom til å bli direkte blandet inn i saken.

Nå har det skjedd. Fredag ble det formelt startet etterforskning mot ham, for å ha ledet organisasjonen på en kriminell måte, og for en tvilsom utbetaling til Platini. Dette blir i utgangspunktet sett på som korrupsjon, men om han blir tiltalt for en så alvorlig sak, gjenstår det å se. Etterforskningen er bare i startfasen.

Blatter har i etterkant av skandalen sagt han vil trekke seg som president i FIFA 26. februar neste år. Det skjedde bare noen dager etter at 79-åringen var gjenvalgt på toppen av FIFA for en femte periode. Platini, som styrer UEFA, er en av favorittene til å overta, hvis ikke den siste utviklingen i saken ødelegger hans kandidatur.

Platini sliter Etter at 60 år gamle Michel Platini ble direkte blandet inn i denne saken, mener mange at han kommer til å få det slitsomt med å komme på offensiven i kampen om å bli FIFA-president ved valget neste år.

Han sier selv han er glad for at han har fått forklare seg som vitne for den sveitsiske påtalemakten. Han understreker også at det ikke er noe tvilsomt ved den utbetalingen han har fått fra FIFA på et tosifret millionbeløp i norske kroner.

- Jeg har forklart meg om alle forhold ved denne utbetalingen. Det er jeg veldig glad for, sier Platini i en uttalelse.

Likevel er det mange som mener at den saken som nå er dukket opp er et «alvorlig slag» mot UEFA-presidenten og hans muligheter til å vinne fram i kampen om å bli ny FIFA-president.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer