Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Platini og Blatter får redusert straff

Men blir utestengt.

Sepp Blatter og Michel Platini forblir utestengt fra all internasjonal fotball, men utestengelsen blir redusert fra åtte til seks år.

Det ble bestemt i FIFAs appellkomité onsdag kveld.

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP, har Platini allerede signalisert at han vil anke beslutningen inn til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Appellkomiteen begrunner straffereduksjonen med de tos mangeårige innsats i henholdsvis FIFA og UEFA som en formildende omstendighet.

«Michel Platini er utestengt fra å ta del i alle fotballrelaterte aktiviteter (administrative som sportslige eller annet) på nasjonalt og internasjonalt nivå i en periode på seks år» skriver FIFA på sin hjemmeside.

Bot Dessuten er den utestengt UEFA-presidenten Platini idømt en bot på nesten 700.000 kroner (80.000 sveitsiske franc). Boten må betales innen 30 dager og karantenen gjelder fra 8. oktober 2015.

«Joseph S. Blatter er utestengt fra å ta del i alle fotballrelaterte aktiviteter (administrative som sportslige eller annet) på nasjonalt og internasjonalt nivå i en periode på seks år», står det om den utestengte FIFA-presidenten.

Han slipper derimot unna med en bot på 435.000 kroner (50.000 sveitsiske franc). Også den 79 år gamle sveitseren er suspendert fram til 8. oktober 2021.

Avtale Blatter er suspendert fra stillingen som president i FIFA, og fredag blir det valgt ny president i Zürich.

Både Blatter og suspendert Platini ble utestengt av den etiske komiteen i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) 21. desember. Platini er også suspendert som president i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Bakgrunnen for suspensjonen og utestengelsen er en avtale mellom Blatter og Platini som sikret sistnevnte en utbetaling på ti millioner sveitsiske franc, rundt 17 millioner kroner etter dagens kurs.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media