Platini skuffet over Pelé

PARIS (Dagbladet): Michel Platini og Pelé strides om hvem som skal bli Joao Havelanges etterfølger som FIFA-president. Platini forstår ikke hvorfor.

De to tidligere fotballessene har valgt hver sin side i kampen. Platini er medkandidat sammen med sveitsiske Sepp Blatter, mens Pelé har erklært at han støtter svenske Lennart Johansson, for tida UEFA-president.

- Pelé sa han ville engasjere seg for å endre systemet og gi spillerne mer å si. Han sa en stund at han ville stemme på meg. Nå velger han Johansson som vil la systemet være uendret, sier Platini til sportsavisa l'Equipe.

Han mener Pelé kan være imot Havelange, men han går av. Sepp Blatter har imidlertid Havelanges støtte. Han vil ha Platini som teknisk direktør.

Det blir etter VM. Foreløpig jobber Platini døgnet rundt. Han vil se 44 av 64 kamper.

Hvis Blatter blir valgt, vil det bli holdt en ekstraordinær generalforsamling i FIFA parallelt med kvinne-VM i USA i 1999 for å endre statuttene. Platini vil endre presidentmandatet til seks år så det ikke faller sammen med VM som nå, og gjøre FIFA mer demokratisk ved å åpne det for 300 millioner utøvende i verden. Selv vet Platini ikke hva han skal gjøre hvis Blatter taper.