I dag velges den nye UEFA-presidenten:

Platini takket av med «ren samvittighet»: - Jeg har ikke gjort den minste feil

Er utestengt fra fotball i fire år.

TAKKET FOR SEG: Michel Platini er utestengt fra fotballen i fire år. I dag velges ny UEFA-president. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
TAKKET FOR SEG: Michel Platini er utestengt fra fotballen i fire år. I dag velges ny UEFA-president. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Michel Platini, den utestengte presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), takket av onsdag med å si at han har ren samvittighet.

Han fikk for et par dager siden tillatelse av den etiske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) til å tale på den ekstraordinære UEFA-kongressen, der etterfølgeren hans skal velges.

– Jeg vil bare slå fast at jeg står her med ren samvittighet. Jeg er helt sikker på og overbevist om at jeg ikke har gjort den minste feil i den saken som er reist mot meg, og jeg kommer til å fortsette kampen for å bli renvasket, sa Platini til delegatene på kongressen som finner sted i den greske hovedstaden.

Både Platini og tidligere FIFA-president Sepp Blatter blir etterforsket av politiet etter en utbetaling på to millioner sveitserfranc (ca. 17 millioner kroner) i 2011. Dette skulle være betaling for arbeid franskmannen gjorde for FIFA i tiden rundt årtusenskiftet.

Platini er utestengt fra fotballen for fire år. Saken har vært behandlet i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer