Platini utelatt fra FIFAs liste over presidentkandidater

Disse fem kjemper om presidentvervet.

STILLER: UEFAs generalsekretær, Gianni Infantino, ville ikke stille om president Michel Platini gjorde det. Men uten sjefens navn på lista er veien åpen for Infantino. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB Scanpix
STILLER: UEFAs generalsekretær, Gianni Infantino, ville ikke stille om president Michel Platini gjorde det. Men uten sjefens navn på lista er veien åpen for Infantino. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag la FIFA fram lista med de fem offisielle kandidatene til preisdentvervet.

UEFA-president Michel Platini er ikke blant navnene på lista.

Dermed blir det Gianni Infantino og Jérôme Champagne som blir kandidatene fra Europa. Infantino har vært generalsekretær under Platini, og gjorde det klart tirsdag at om UEFA-presidentens navn sto på kandidatlista til FIFA, kom han til å trekke sitt kandidatur.

Michel Platini er suspendert fra sin presidentstilling i Det europeiske fotballforbundet grunnet korrupsjons-etterforskning. Franskmannen er utestengt fra all fotball i 90 dager, og vil først bli vurdert av FIFA etter at suspensjonen er over. Blir Platini godkjent, trekker Infantino seg.

Platini skal ha mottatt 17 millioner kroner fra Sepp Blatter - uten at pengene ble bokført.

På lista over kandidatene finner man mannen som var Sepp Blatters hovedutfordrer til vervet i vår. Det endte med seier til Blatter, som senere gikk med på at han skulle gå av som president - og satte nyvalg i februar 2016.

Her er kandidatene til presidentvervet i FIFA:
• HRH Prince Ali Al Hussein 
• Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa 
• Jérôme Champagne 
• Gianni Infantino 
• Tokyo Sexwale