VIL FORTSATT BLI FIFA-PRESIDENT: Michel Platini trekker ikke sitt kandidatur fra presidentvalget i FIFA. Franskmannen er av sveitsiske myndigheter trukket inn i en mulig korrupsjonsskandale med Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
VIL FORTSATT BLI FIFA-PRESIDENT: Michel Platini trekker ikke sitt kandidatur fra presidentvalget i FIFA. Franskmannen er av sveitsiske myndigheter trukket inn i en mulig korrupsjonsskandale med Sepp Blatter. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Platini vil bli Fifa-president tross at han er trukket inn i mulig korrupssjonsskandale

- Fast bestemt på å fortsatt være kandidat.

Michel Platini trekker ikke sitt kandidatur fra presidentvalget i FIFA. Franskmannen er av sveitsiske myndigheter trukket inn i en mulig korrupsjonsskandale med Sepp Blatter.

UEFA-presidenten gikk fra å være favoritt til å ha en lang vei mot det høyeste vervet i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter at beskyldningene ble kjent. Det skremmer ikke Platini.

- Jeg er stadig fast bestemt på å være kandidat i presidentvalget i FIFA i februar. Da kan jeg innføre reformer. Det er nødvendig for å gjenskape orden og troverdighet i fotballverden, sa Platini i et eksklusivt intervju med AFP.

Sveitsiske myndigheter etterforsker en utbetaling på rundt 17 millioner kroner (2 millioner sveitser franc) fra Blatter og FIFA til Platini i 2011. Pengeoverføringen skal være for en jobb franskmannen gjorde for FIFA i perioden 1998 til 2001.

- Det er ingen tvil om min integritet. Jeg har ikke gjort noe galt. Det er derfor jeg samarbeider med myndighetene. Slik kommer alt fram i lyset, sa Platini.

Sepp Blatter har allerede bestemt seg for å gå av som FIFA-president på kongressen i februar i 2016, men vil ikke gå av tidligere på grunn av anklagene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram