Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Platini vil bli UEFA-president

Skal stoppe feidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michel Platini erklærte i dag at han er kandidat som ny UEFA-president når Lennart Johansson gir seg neste år.

Det er som ventet at Platini vil stille til valg, men det er litt overraskende at han toner flagg allerede nå.

Lennartssons etterfølger skal etter planen velges om ett år, men det er mulig at svenskens presidentperiode forlenges med ett år for å unngå en ufin valgkamp rett før VM-sluttspillet i 2006.

- Jeg har informert UEFA om mine hensikter i et brev, sa Platini i et lunsjmøte med utvalgte journalister i dag.

- Det er så mye turbulens i fotballen i verden, og jeg ønsker å gjøre noe med det.

Den tidligere storspilleren, franske landslagssjefen og presidenten for VM-arrangementskomiteen i 1998 er allerede styremedlem både i UEFA og FIFA.

Han har vært FIFA-president Sepp Blatters mann i konflikten med det europeiske fotballforbundet, og om han velges vil Blatter ha vunnet maktkampen en gang for alle. Da er det vanskelig å se hvem som kan eller vil utfordre sveitseren med det første.

Lennart Johansson har siden 1990 vært UEFA-president og representert en motvekt til den egenrådige lederstilen Joao Havelange og fra 1998 Sepp Blatter har representert i Det internasjonale fotballforbundet. Svensken tapte kampen om å bli FIFA-president i 1998, og han støttet Issa Hayatous mislykkede forsøk på å utfordre Blatter fire år senere.

Da Platini i 2002 ble valgt inn i FIFA-styret, skjøv han ut Per Ravn Omdal. Dermed gjorde Blatter et kupp: Han fikk en av sine menn inn på bekostning av en skarpskodd kritiker.

(NTB-DPA)

LEGENDEN: Michael Platini, slik franskmannen var i glansdagene for Juventus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!