KONTROVERSIELL TILDELING: FIFA har fått massiv kritikk for å tildele Qatar fotball-VM i 2022. UEFA-president Michel Platini stemte selv på Qatar, og mener det eneste fornuftige er å legge mesterskapet til vinteren. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
KONTROVERSIELL TILDELING: FIFA har fått massiv kritikk for å tildele Qatar fotball-VM i 2022. UEFA-president Michel Platini stemte selv på Qatar, og mener det eneste fornuftige er å legge mesterskapet til vinteren. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNAROVis mer

Platini vil ha fotball-VM i Qatar om vinteren

- Hvordan skal vi få folk til å reise når det er 50 varmegrader?

UEFA-president Michel Platini åpner for å flytte på europeiske klubbturneringer slik at fotball-VM kan spilles om vinteren i 2022.

Det er ett år siden Qatar ble tildelt 2022-VM. Siden da har diskusjonen handlet om hvordan mesterskapet skal kunne gjennomføres. Flere har lagt forslag om å flytte fotballfesten til vinterstid på bordet.

Platini støtter ideen, som mener VM er det største som finnes innen fotballen, og at det er bedre at mesterskapet arrangeres når været er kjærligere. Han ser ingen stor dramatikk i å endre kalenderen for deriblant mesterligaen og europaligaen.

- Spiller vi om vinteren vil det ikke bli noen problem med å organisere det. Hvordan skal vi få folk til å reise til Qatar når det er 50 varme grader i juni? Det vil ikke være bra om folk ikke kommer for å la seg underholde, sier Platini i et intervju med Al Jazeera.

- I stedet for å stoppe sesongen i mai, så kan vi fortsette å spille til juni. På den måten kan vi ha en pause i desember. Hva er problemet?, spør fotballpresidenten.

Franskmannen stemte selv på Qatar, og mener det var riktig å tildele landet fra Midtøsten et av verdens største idrettsarrangementer.

- Jeg valgte Qatar fordi jeg mener det ville være bra for fotballen at VM spilles i en ny del av verden, forteller Platini.

(NTB)