SKEPTISK: UEFAs president Michel Platini mener tiden er inne for å opprette et eget internasjonalt etterforskningsorgan for idrettsrelaterte saker. Foto: Scanpix /EPA/Jens Wolf
SKEPTISK: UEFAs president Michel Platini mener tiden er inne for å opprette et eget internasjonalt etterforskningsorgan for idrettsrelaterte saker. Foto: Scanpix /EPA/Jens Wolf Vis mer

Platini vil ha internasjonalt fotballpoliti

Til arbeidet mot korrupsjon og kampfiksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UEFA-president Michel Platini mener at et internasjonalt idrettspoliti er nødvendig i kampen mot korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

- Det vi trenger er en avdeling som kan jobbe på tvers av grensene. Et internasjonalt idrettspoliti, uttaler Platini et intervju med tyske Welt am Sonntag.

- Interpol kontaktet oss nylig for å tilby et utvalg som skal jobbe med saken. Det er i alle fall en start.

Svar på anklager
Platini innrømmer at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har tatt følgene av anklagene fra Spyros Marangos, den tidligere kassereren i det kypriotiske fotballforbundet. Marangos mener korrupsjon medvirket i tildelingen av EM-sluttspillet i 2012 til Polen og Ukraina.

Kyprioten hevder å ha bevis for at flere av UEFAs styremedlemmer tok imot bestikkelser da avgjørelsen ble tatt i 2007.

- Vi er de eneste etterforskerne i sportslige saker. Når vi står overfor kriminalsaker, overleverer vi dem til myndighetene. Det er blitt for risikabelt å etterforske slike ting på egen hånd. Vi er UEFA, ikke Scotland Yard, påpeker Platini.

Kritisk til VM-avgjørelser
Franskmannen er også kritisk til Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) beslutning om å dele ut rettighetene til å arrangere VM-sluttspillene i 2018 og 2022 samtidig.

- Det er en dårlig idé. Det er tolv år til 2022. Hvorfor skal det tas en beslutning om det i dag?

FIFA besluttet torsdag å utestenge to styrerepresentanter fra avstemningen om VM i 2018 og 2022. Det skjedde etter en etterforskning foretatt av forbundets etiske komité.

Dermed er antallet stemmeberettigede redusert fra 24 til 22 når avgjørelsen skal tas i Zürich 2. desember. Platini mener man trenger et nytt reglement i forbindelse med avstemningene.

- Det er rett og slett for mye penger involvert i rettighetene til å arrangere VM, EM eller OL. Vi bør kanskje se oss om etter et bedre system, sier UEFA-presidenten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer