Platini vil ha internasjonalt fotballpoliti

Til arbeidet mot korrupsjon og kampfiksing.

SKEPTISK: UEFAs president Michel Platini mener tiden er inne for å opprette et eget internasjonalt etterforskningsorgan for idrettsrelaterte saker. Foto: Scanpix /EPA/Jens Wolf
SKEPTISK: UEFAs president Michel Platini mener tiden er inne for å opprette et eget internasjonalt etterforskningsorgan for idrettsrelaterte saker. Foto: Scanpix /EPA/Jens Wolf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UEFA-president Michel Platini mener at et internasjonalt idrettspoliti er nødvendig i kampen mot korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

- Det vi trenger er en avdeling som kan jobbe på tvers av grensene. Et internasjonalt idrettspoliti, uttaler Platini et intervju med tyske Welt am Sonntag.

- Interpol kontaktet oss nylig for å tilby et utvalg som skal jobbe med saken. Det er i alle fall en start.

Svar på anklager Platini innrømmer at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har tatt følgene av anklagene fra Spyros Marangos, den tidligere kassereren i det kypriotiske fotballforbundet. Marangos mener korrupsjon medvirket i tildelingen av EM-sluttspillet i 2012 til Polen og Ukraina.

Kyprioten hevder å ha bevis for at flere av UEFAs styremedlemmer tok imot bestikkelser da avgjørelsen ble tatt i 2007.

- Vi er de eneste etterforskerne i sportslige saker. Når vi står overfor kriminalsaker, overleverer vi dem til myndighetene. Det er blitt for risikabelt å etterforske slike ting på egen hånd. Vi er UEFA, ikke Scotland Yard, påpeker Platini.

Kritisk til VM-avgjørelser Franskmannen er også kritisk til Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) beslutning om å dele ut rettighetene til å arrangere VM-sluttspillene i 2018 og 2022 samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer