Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Platini vil ha utvisningsminutter i fotballen

Men Blatter vil ikke ha noen endringer.

 SER TIL ANDRE IDRETTER:  UEFA-president Michel Platini ønsker utvisningsminutter i stedet for gule kort i fotballen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/NTB Scanpix.
SER TIL ANDRE IDRETTER: UEFA-president Michel Platini ønsker utvisningsminutter i stedet for gule kort i fotballen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/NTB Scanpix. Vis mer

UEFA-president Michel Platini vil innføre nye regler for gule kort og i stedet ha utvisningsminutter som spillerne kan sone underveis.

Franskmannen vil at et gult kort skal koste spilleren og laget en 10 eller 15 minutters utvisning.

Systemet brukes i ishockey, rugby og håndball hvor dommerne har mulighet til å sende spillerne til en kortere eller lengre periode for å kjøle seg ned.

- Det vil bety at det laget som forseelsen går ut over, også får en viss glede av det. Det skulle erstatte muligheten for å samle sammen til en karantene, som det i virkeligheten skjer i dag.

- Det er en idé som skal ses nærmere på for å se om den er bra for spillet, sier Platini.

Han får derimot ikke særlig oppbakking fra FIFA-president Sepp Blatter.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skulle endre på noe når vi allerede har reglene på plass, sier Blatter.

Platini har flere ideer om hvordan gjøre dagens regler innenfor fotballen bedre. Han mener blant annet at cupvinnerne også skal få adgang til mesterligaen og at målvakter som lager straffe ikke samtidig skal utvises.

(NTB)

 FJERNES?:  Howard Webb gir Mark van Bommel et gult kort under VM-finalen i 2010. Nå ønsker UEFA-presidenten en annen form for straff. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
FJERNES?: Howard Webb gir Mark van Bommel et gult kort under VM-finalen i 2010. Nå ønsker UEFA-presidenten en annen form for straff. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer