Platini vil stoppe United og Arsenal

Lei av storklubbenes talent-raid.

(Dagbladet.no): Michel Platini og UEFA er på krigsstien og vil endre overgangsreglene for europeiske klubber.

Den tidligere storspilleren og nå UEFA-sjef, Platini, har sett seg lei på at spesielt engelske storklubber snapper opp unge supertalenter fra spesielt Italia og Spania og bare må ut med småsummer til spillernes moderklubber.

Hvis Platini får viljen sin så vil engelske fotballfans ikke se spillere som Cesc Fabregas (fra FC Barcelona til Arsenal), Giuseppe Rossi (fra Parma til Manchester United), Aaron Ramsey (Fra Cardiff City til Arsenal) og Theo Walcott (Southampton til Arsenal) komme til storklubbene i ung alder.

- Hva er poenget med at klubbene trener unge spillere hvis de drar i yngre og yngre alder? sier en kilde i UEFA til den engelske avisen Telegraph.

- Klubbene som trener opp unge spillere skikkelig vil stoppe å trene dem på et punkt.

Må beskytte oss

Platini får støtte av Bayern München styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

- Vi må beskytte disse spillerne og dette er en bra måte å unngå at spillere som Fabregas går for en slikk av ingenting til England, sier Rummenigge som gjerne vil beskytte en av tysklands største talenter i Bayern München.

VIL FORSVARE KLUBBENE: Platini vil stoppe de store klubbenes  talent-raid.
VIL FORSVARE KLUBBENE: Platini vil stoppe de store klubbenes talent-raid. Vis mer

- Vi hadde U-17 VMs beste spiller i Toni Kroos og 20 speidere fra England satt og så på. Det er ikke bra, noe må gjøres, sier Rummenigge.

Går for småpenger

Engelske klubber har for øyeblikket ingen nedre grense på hvor unge spillere må være før de kan signere for de store klubbene, mens i Italia kan ikke spillere signere proffkontrakter før de er fylt 18.

- En slik regel vil stoppe Premier League-klubber, og andre store klubber, i å stjele spillere fra akademiene til moderklubbene, sier UEFAS pressetalsmann William Gaillard til Channel4.

De siste årene sett unge talenter som Cesc Fabregas, Giuseppe Rossi, Gerard Pique (FC Barcelona til Manchester United) og nylig Davide Petrucci (AS Roma til Manchester United) forlate moderklubbene for summer langt mindre en hva de ville vært verdt med en proffkontrakt.

UEFA vil nå innføre et "italiensk system" i hele Europa som gjør det umulig for spesielt engelske og spanske storklubber å signere spillere under 18 år.  

Slik kan spillerne kan signere proffkontrakter med moderklubben og dermed øke verdien betraktelig.

- For øyeblikket er det en fri-for-alle kultur, hvor agenter henger rundt akademiene omkring Europa, med en «lufta er for alle»-mentalitet, sier en kilde i UEFA.  

- Det er en jungel, og det må være et skikkelig regelverk å følge.

VIL VERNE TALENTER: Bayern München styreleder Karl-Heinz Rummenigge er lei engelske agenter.