Heftig kritikk mot NRKs sportssendinger:

- Platt, flaut og patetisk

NRKs bruk av kjendiser og «influencere» i sine vintersport-sendinger vekker sterke reaksjoner.

SPORTSSØNDAG: NRKs sportsstudio søndag. Ledet av Emil Gukild, her med tidligere skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen og influencer-tvillingene Vita og Wanda Mashadi. Skjermpdump: NRK
SPORTSSØNDAG: NRKs sportsstudio søndag. Ledet av Emil Gukild, her med tidligere skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen og influencer-tvillingene Vita og Wanda Mashadi. Skjermpdump: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På sosiale medier har flere reagert på at statskanalen tar inn gjester uten bakgrunn eller kunnskap om vinteridrettene i sine sendinger.

Norges landslagstrener i sprint, Arild Monsen, fulgte helgens renn fra Lahti hjemmefra på TV, og reagerer kraftig.

- Innholdet blir platt, flaut og patetisk, jeg trodde det handlet om sport. Det er et vintersportsstudio, men jeg begynner å lure på hva konseptet er. Det er et spørsmål som går til NRK, og jeg må understreke at det ikke er deltakerne jeg angriper, sier Monsen til Dagbladet.

TV 2s tidligere sportsanker Davy Wathne har tatt til Twitter:

Vil ha mer sportslig innhold

Josten Vinjerui er norsk, men landslagstrener for Storbritannia i langrenn. Han etterlyser at NRK legger et større fokus på det sportslige.

- Det tror jeg TV-seerne synes ville vært mye mer interessant. De har flinke og kunnskapsrike eksperter, som for eksempel Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som leverte mye bra fra NM på ski. Selv har jeg lært mye av hoppsendingene på NRK med Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen, jeg vil ha mer av slikt, sier Vinjerui.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer