Heftig kritikk mot NRKs sportssendinger:

- Platt, flaut og patetisk

NRKs bruk av kjendiser og «influencere» i sine vintersport-sendinger vekker sterke reaksjoner.

SPORTSSØNDAG: NRKs sportsstudio søndag. Ledet av Emil Gukild, her med tidligere skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen og influencer-tvillingene Vita og Wanda Mashadi. Skjermpdump: NRK
SPORTSSØNDAG: NRKs sportsstudio søndag. Ledet av Emil Gukild, her med tidligere skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen og influencer-tvillingene Vita og Wanda Mashadi. Skjermpdump: NRK Vis mer
Publisert

På sosiale medier har flere reagert på at statskanalen tar inn gjester uten bakgrunn eller kunnskap om vinteridrettene i sine sendinger.

Norges landslagstrener i sprint, Arild Monsen, fulgte helgens renn fra Lahti hjemmefra på TV, og reagerer kraftig.

- Innholdet blir platt, flaut og patetisk, jeg trodde det handlet om sport. Det er et vintersportsstudio, men jeg begynner å lure på hva konseptet er. Det er et spørsmål som går til NRK, og jeg må understreke at det ikke er deltakerne jeg angriper, sier Monsen til Dagbladet.

TV 2s tidligere sportsanker Davy Wathne har tatt til Twitter:

Vil ha mer sportslig innhold

Josten Vinjerui er norsk, men landslagstrener for Storbritannia i langrenn. Han etterlyser at NRK legger et større fokus på det sportslige.

- Det tror jeg TV-seerne synes ville vært mye mer interessant. De har flinke og kunnskapsrike eksperter, som for eksempel Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som leverte mye bra fra NM på ski. Selv har jeg lært mye av hoppsendingene på NRK med Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen, jeg vil ha mer av slikt, sier Vinjerui.

Han påpeker også at han tror TV-seerne neppe sitter med forventninger om å se en realitydeltaker når de setter på en sportssending.

SPORTSNYHETENE: Det ble svært dramatisk da Norge gikk inn til suveren sier på herrestaffeten i Lahti søndag. Foto: NRK Vis mer

Dette svarer NRK

Dagbladet har konfrontert NRKs sportsredaktør Egil Sundvor med kritikken.

- Det er flott at det er engasjement rundt valg av gjester, tema, prioriteringer og innhold generelt i våre sendinger, sier han om kritikken.

- NRK har som mål å være best på live idrett, oppdateringer, nyheter og analyser i tillegg til å skape god stemning for alle som følger med på sport gjennom helgen. Vi har mer innsikt, analyse og flere eksperter enn noen gang tidligere, men vi vil også ha gjester som representerer bredden i NRKs publikum, forklarer han for valget av gjester.

Han forteller at de ønsker å noen ganger gi uventede innganger til innholdet.

- Som en del av det var Vita og Wanda invitert. Vi har fått positive tilbakemeldinger etter at søstrene Mashadi deltok under sendingen, men det ikke er uventet at det kommer negative reaksjoner når man prøver på noe nytt og annerledes, sier Sundvor.

– Hva er strategien bak denne satsingen?

– Vi setter alltid det sportslige og faglige først, men en del av satsingen er å skape god stemning og humør for å nå et bredt publikum. Fag og humør utelukker ikke hverandre. Jeg tror ikke de som ser sportssendingene våre opplever at humor og humør tar plassen til det faglige innholdet vårt, og vi har heller ikke fått reaksjoner som tyder på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer